Σικ διακόσμηση στο υπνοδωμάτιο με πέντε οικονομικές λύσεις

Mε μικρές «πινελιές» στη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας μπορείτε να τη μετατρέψετε σε ένα στιλάτο χώρο που θα μεταμορφώσει τη ζωή σας χαρίζοντας ισορροπία αλλά και πολύ ενέργεια.

Γράφει η Ηλέκτρα Σπανού

Δεν είναι λίγες οι φορές που μέσα σε ένα σπίτι η διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, ως ένα δωμάτιο εκτός κοινής θέας, όπως το σαλόνι και η κουζίνα. Ένα συχνό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι.

H κρεβατοκάμαρα είναι το ησυχαστήριο μας, που σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι διακοσμημένη έτσι ώστε να χαλαρώνουμε μέσα σε αυτήν και να αποφορτιζόμαστε από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Χρειάζεται λοιπόν να είναι το πιο ήρεμο και χαλαρωτικό μέρος του σπιτιού.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας για να πετύχετε μια κρεβατοκάμαρα που θα σας ξεκουράζει, είναι η τάξη και η ισορροπία που θα πρέπει να επικρατεί στη διακόσμηση που θα κάνετε.

Σκεφτείτε λοιπόν πώς θα πρέπει να είναι η κρεβατοκάμαρά σας, ώστε όταν μπαίνετε και ξαπλώνετε στο κρεβάτι σας.

Δείτε παρακάτω πέντε απλούς και οικονομικούς τρόπους για να μετατρέψετε την κρεβατοκάμαρά σας:

1. Κινηθείτε σε ουδέτερους χρωματισμούς – Ομοίως και στα σεντόνια και καλύμματα

Για την κρεβατοκάμαρα προτιμήστε ζεστά μπεζ, γήινα χρώματα ή λευκά, παλ.

Αποφύγετε τα έντονα κόκκινα, πράσινα, μπλε κ.τ.λ. στις κουρτίνες, τα καλύμματα μέσα στην κρεβατοκάμαρα. Εξάλλου, το λευκό δίνει την ψευδαίσθηση ότι μεγαλώνει ο χώρος.

Δώστε επίσης ιδιαίτερη προσοχή στα σεντόνια και τα καλύμματα.

Xησιμοποιήστε σεντόνια και γενικά λευκά είδη σε αποχρώσεις ουδέτερες όπως το λευκό, ενώ προτιμήστε βαμβακερά ή λινά σεντόνια που θα δώσουν  την αίσθηση του αριστοκρατικού.

2. Προσθέστε επιπλέον μαξιλάρια

Σίγουρα η προσθήκη μαξιλαριών και ότι σχήμα και μέγεθος επιθυμείτε, θα απογειώσει τη διακόσμηση, ενώ συχρόνως είναι και χρηστικά.

3. Μην παραλείπετε τα κεριά

 Ανάψτε κεριά στο υπνοδωμάτιό σας πριν κοιμηθείτε και χαλαρώνοντας έτσι την ατμόσφαιρα και απολαμβάνοντας στο έπακρο το χώρο σας.

4.  Πείτε ναι σε μια ταπετσαρία τοίχου

Mια πολύ καλή ιδέα και μάλιστα οικονομική είναι να χρησιμοποιήσετε μια ταπετσαρία τοίχου σε ότι σχέδιο επιθυμείτε. Η ταπετσαρία με όψη μάρμαρου θα δώσει την αίσθηση πολυτέλειας στο χώρο.

5. Φυτά εσωτερικού χώρου

Διαλέξτε το αγαπημένο σας φυτό εσωτερικού χώρου και τοποθετήστε το είτε πάνω στο μπουντουάρ, είτε κοντά στην μπαλκονόπορτα του δωματίου σας.

Διαβάστε ακόμη: Ανακαίνιση σαλονιού με λιγότερο από 50 ευρώ