Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι: Πώς να το στολίσετε όμορφα

Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι: Λίγες μέρες απομένουν από τη στιγμή που θα αποχαιρετίσουμε το φετινό «περίεργο» 2020.

Οι προετοιμασίες για να υποδεχθούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, θα είναι πυρετώδεις, ενώ ιδιαίτερη σημασία εκτός από το μενού, έχει και ο στολισμός που θα συνοδεύει το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Για εσάς, που σας αρέσει η όμορφη ατμόσφαιρα με στοιχεία ιδιαίτερης διακόσμησης το Womanblog.gr σας προτείνει μερικές ιδέες για το τελευταίο τραπέζι του 2020.

Δώστε χρώμα

Οι γιορτές των Χριστουγέννων, είναι άμεσα συνδεδεμένες με το κόκκινο χρώμα. Για να δώσετε λοιπόν μοντέρνο τόνο, επιλέξτε κόκκινο ή ακόμη και πράσινο, ενώ τονίστε με λευκό. Οι χρυσές λεπτομέρειες είναι επιτρεπτές.

Ασημί χρώμα για μια πιο κομψή διακόσμηση

Για εσάς, που θέλετε να ξεφύγετε από το παραδοσιακό κόκκινο και πράσινο χρώμα μπορείτε να στολίσετε το τραπέζι σας, για μια πιο κομψή και σοφιστικέ εμφάνιση με ασημί ή χρυσό το οποίο θα συνδυάσετε με λευκό.

Διακόσμηση με κεριά ή και βάζα

Τα κεριά είναι το must της διακόσμησης. Τοποθετήστε λευκά ή κόκκινα κεριά σε ψηλά κηροπήγια στο τραπέζι σας, για να δώσετε αυτή ακριβώς τη ζεστασιά που χρειάζεται.

Διακόσμηση με φυτά

Από το τραπέζι δεν θα πρέπει να λείπουν τα άνθη. Το εάν τα φυτά που θα διαλέξετε θα είναι φυσικά, όπως μια μικρή γλάστρα με αλεξανδρινό στη μέση του τραπεζιού, ή διακοσμητικά όπως κοκουνάρια ή άλλου είδους αποξηραμένα και τεχνητά φυτά, είναι στη δική σας επιλογή.

Τραπεζομάντηλο ή σουπλά

Εάν θέλετε να κρατήσετε την παραδοσιακή αίσθηση στο τραπέζι σας, προτιμήστε ένα κόκκινο, μπορντό, πράσινο, ακόμη και καρό τραπεζομάντηλο σε συνδυασμό με λευκό σερβίτσιο.

Φτιάξτε περίτεχνα σχέδια στις χαρτοπετστέτες και το στήσιμο των πιάτων σας

Δώστε το κάτι παραπάνω και κάντε όλους να κοιτούν το τραπέζι σας με…ανοιχτό το στόμα, φτιάχνοντας χριστουγεννιάτικα σχέδια στις χαρτοπετσέτες και τα φαγητά σας.

Δείτε μερικές ιδέες, ενώ το παρακάτω βίντεο σας δείχνει και τον τρόπο με τον οποίο θα πετύχετε το συγκεκριμένο ντεκόρ.