Οι τάσεις διακόσμησης του 2022 για το μπαλκόνι και τον κήπο σου

Mιας που επίσημα ο Μάιος είναι εδώ, ήρθε η ώρα να μεταμορφώσουμε το μπαλκόνι και τον κήπο μας παίρνοντας μια ιδέα από τις φετινές τάσεις διακόσμησης.

Δεν έχει σημασία εάν είναι μεγάλο ή μικρό το μπαλκόνι ή o κήπος σας, σημασία έχει ότι μπορείτε να το αλλάξετε ριζικά προς το καλύτερο και να βάλετε τη δική σας προσωπική πινελιά.

Αρκετοί λοιπόν είναι αυτοί που θέλουν να ομορφύνουν τον χώρο τους προκειμένου να περάσουν ευχάριστα τον χρόνο τους. Πώς να ομορφύνετε και να ανανεώσετε τον εξωτερικό σας χώρο; Παρακάτω σας παρουσιάζουμε εύκολες λύσεις για μια διαφορετική νότα στους εξωτερικούς χώρους.

 Συνδυασμός χρωμάτων ή καταπράσινα μεγάλα φυτά

Για να μεταμορφώσετε τη βεράντα ή τον κήπο σε ένα επίγειο παράδεισο θα πρέπει να προσέξετε πολύ την επιλογή των φυτών. Εάν νομίζετε ότι η επιλογή φυτών είναι εύκολη υπόθεση, για ρίξτε μια καλύτερη ματιά.

Διαβάστε επίσης: Airbnb: Πώς θα κάνεις μια σωστή επιλογή καταλύματος

Μπορείτε να επιλέξετε συνδυασμό χρωμάτων, ή να δημιουργήσετε έναν καταπράσινο φόντο με ογκώδη φυτά. Το σημαντικό είναι να αποφασίσετε τι χρώματα φυτών επιθυμείτε να βάλετε στη βεράντα σας.

Ξεφύγετε από τα κλασσικά στερεότυπα, σκεφτείτε πως θα σας χαροποιήσει και θα σας ξεκουράσει. Η βεράντα θα πρέπει να είναι ο χώρος στον οποίο θα χαλαρώνουμε από μια κουραστική ημέρα. Βάλτε λοιπόν τα λουλούδια σας μέσα σε γλάστρες, κασπώ, κανάτες και καλάθια.

Υπάρχουν επίσης γλάστρες κρεμαστές, ζαρντινιέρες πτυσσόμενες ή όχι για να καλύπτουν κάθε ανάγκη. Οι επιλογές άπειρες και κυρίως οικονομικές.

Μεγάλη τάση η boho διακόσμηση

Τα τελευταία χρόνια η boho διακόσμηση κερδίζει εδάφος και αποτελεί hot trend και για το 2022. Δοκιμάστε να αλλάξετε την εικόνα του κήπου σας με boho έπιπλα και διακοσμητικά, έθνικ στοιχεία, mix & match υφάσματα και χρώματα, μια στυλιστική ιδέα που σίγουρα θα ενθουσιάσει τόσο εσάς όσο και τους καλεσμένους σας.

Απαραίτητος ο φωτισμός

Ο φωτισμός είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για τον κήπο ή τη βεράντα. Ροματντικές νύχτες με φίλους υπό το φως φαναριών ή led φώτων θα πρωταγωνιστήσουν στη διακόσμηση.

Φωτιστικά από ατσάλι, αλλά και LED κρεμαστά φωτάκια είναι μια οικονομική και μοντέρνα λύση που θα μεταμορφώσει τον χώρο σου.

Ξεφύγετε από τις κλασσικές πλαστικές γλάστρες!

Για να ξεχωρίσετε θα πρέπει να ξεφύγετε από τις κλασσικές πλαστικές γλάστρες που υπάρχουν στο εμπόριο. Μπορείτε να μετατρέψετε την απλή κλασσική γλάστρα σας βάφοντας την ή κάνοντας περίτεχνα σχέδια.

Διαβάστε επίσης: Ανακαίνιση σαλονιού με λιγότερο από 50 ευρώ

Υπάρχουν επίσης γλάστρες κρεμαστές, ζαρντινιέρες πτυσσόμενες ή όχι για κάθε γούστο. Οι επιλογές πολλές αλλά προπάντων οικονομικές.

Μπορείτε ακόμη να φύγετε εντελώς από την ιδέα της γλάστρας και να φυτέψετε το αγαπημένο σας φυτό σε ένα άλλο αντικείμενο.

Τι εννοούμε με αυτό; Χρησιμοποιείστε μια παλιά γαλότσα που δεν χρειάζεστε για να φυτέψετε μέσα σε αυτή ή ή σε ένα ξύλινο βαρέλι, σε ένα κούτσουρο ή τσιμεντόλιθους, ακόμη και σε παλιά αθλητικά που δεν χρειάζεστε.