Μικρά μυστικά για ένα… μεγάλο μπάνιο – Έτσι θα φαίνεται μεγαλύτερο

Σίγουρα η ιδέα να έχεις ένα ευρύχωρο φωτεινό μπάνιο σε γοητεύει και σε κάνει να ψάχνεις τρόπους για να το αλλάξεις άμεσα.

Είναι βέβαιο, ότι όλοι έχουμε χαζέψει φωτογραφίες με luxury μπάνια και στο τέλος να μένουμε με την… πικρία που δεν το μπορούμε να το έχουμε.

Μάλιστα, τα σπίτια στην Ελλάδα και ιδίως διαμερίσματα παλαιάς χρονολογίας διαθέτουν ως επι το πλείστον μικρά κλειστοφοβικά μπάνια – όχι και τόσο βολικά-.

Παρ όλα αυτά, εάν θες να δώσεις μια αίσθηση ανανέωσης και να κάνεις το μπάνιο σου να φαίνεται μεγαλύτερο, υπάρχουν κάποια tips που θα αλλάξουν άμεσα την εικόνα του χώρου.

Το ότι το μπάνιο σου είναι μικρό δεν σημαίνει πως πρέπει να υστερεί στη διακόσμηση. Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω τρικς και σίγουρα θα σου φανούν χρήσιμα.

1) Σωστή επιλογή χρώματος

Το λευκό, όπως όλοι γνωρίζουμε μεγαλώνει τον χώρο, και αντίστοιχα εάν κυριαρχεί το λευκό στο μπάνιο σου, θα δίνει την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου χώρου. Τόσο απλά!

2) Δυνατός φωτισμός

Τα δυνατά φώτα, ενδεχομένως κάποια σποτ, θα δώσουν ένταση στον χώρο, κάνοντας το μπάνιο να μοιάζει μεγαλύτερο από ότι είναι. Κάποιος «κρυφός» φωτισμός θα δώσει εξίσου μια ιδιαίτερη αίσθηση στο μπάνιο σου.

Διαβάστε επίσης: Oργάνωση κουζίνας – Έξυπνες ιδέες που θα σου λύσουν τα χέρια

3) Επίλεξε σωστό νιπτήρα

Ένα λάθος που παρατηρείται συχνά στα περισσότερα και ιδίως παλαιότερα μπάνια, είναι οι ογκώδεις νιπτήρες. Επίλεξε έναν νιπτήρα με λεπτή ή και καθόλου βάση (κρεμαστό στον τοίχο) για εξοικονόμηση χώρου. Μια πρόταση που εκτός από χώρο θα δώσει και μια μοντέρνα «πινελιά».

4) Αποθηκευτικοί χώροι

Πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι οι αποθηκευτικοί χώροι, όπως καλάθια και κουτιά είναι κατάλληλα για να αποθηκεύεις εκεί όλα τα απαραίτητα, όπως επίσης και τα ανοιχτά ράφια προσθέτουν έξτρα χώρο συγκριτικά με μια ογκώδη ντουλάπα, και φυσικά πολύ στυλ.

10) Όσον το δυνατόν μεγαλύτερους καθρέφτες

Οι καθρέφτες προσθέτουν βάθος στον χώρο και γι’ αυτό καλό είναι να τους τοποθετήσεις έξυπνα στον τοίχο σου. Προτίμησε η μια πλευρά του μπάνιου πάνω από τον νιπτήρα να καταλαμβάνεται όλη από έναν μεγάλο καθρέφτη.