Κεραμική εστία – Ξεφορτωθείτε λεκέδες, λίπη, γρατζουνιές

Κεραμική εστία: Το καθάρισμα της κεραμικής εστίας δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και σίγουρα απαιτεί προσοχή κατά τον καθαρισμό της, καθώς η οποιαδήποτε λάθος κίνηση μπορεί να αποβεί μοιραία…

Για το λόγο αυτό το WomanBlog.gr σας παραθέτει μερικούς τρόπους και μάλιστα φυσικούς με τους οποίους θα απομακρύνετε λεκέδες και βρωμιά από την κεραμική σας εστία χωρίς να την καταστρέψετε.

Τι να προσέχετε

Θα πρέπει να έχετε στο νου σας ότι χρησιμοποιώντας συρμάτινα σφουγγάρια κουζίνας ή οτιδήποτε ιδιαιτέρως αιχμηρό, θα “τραυματίσετε” ανεπανόρθωτα την κεραμική σας εστία.

Επίσης ο μεγαλύτερος εχθρός της κεραμικής εστίας είναι η ζάχαρη. Για αυτό το λόγο μόλις πέσει πάνω της την ώρα που μαγειρεύουμε την σκουπίζουμε επιτόπου με βρεγμένο πανί.

Επίσης καλό είναι, έπειτα από κάθε μαγείρεμα, να καθαρίζετε την εστία της κουζίνας, γιατί διαφορετικά συγκεντρώνονται οι λεκέδες και σίγουρα δυσκολεύει το έργο του καθαρίσματος γιατί φεύγουν πιο δύσκολα.

2 υλικά που θα κάνουν την εστία της κουζίνας σας να λάμψει – Τα έχουμε όλοι στο σπίτι μας!
Σόδα

Βάλτε μαγειρική σόδα πάνω στην κεραμική εστία και με ένα στεγνό πανάκι τρίψτε ελαφρά, αφού αφήσετε πρώτα να δράσει για 5 – 10 λεπτά.

Ξύδι

«Σύμμαχος» των λεκέδων είναι και το λευκό ξίδι. Το ρίχνετε πάνω στον λεκέ, αφήνετε να κρυώσει η εστία και στη συνέχεια, απομακρύνετε τον λεκέ χρησιμοποιώντας την ειδική ξύστρα για κεραμικές εστίες που κυκλοφορεί στο εμπόριο.

Πως να αποφύγετε τις γρατζουνιές

Για να αποφύγετε να κάνετε γρατζουνιές στην κεραμική εστία σας πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα σκεύη με λείες και επίπεδες βάσεις και να προσέχετε πολύ κατά την τοποθέτησή τους στη εστία.

Κάτι που δεν αρέσει καθόλου στην κεραμική μας εστία είναι να σέρνουμε πάνω της κατσαρόλες και κεραμικά σκεύη γιατί κάνουν γρατζουνιές.

Τι να χρησιμοποιείτε

Καλό θα είναι κατά τον καθαρισμό της κεραμικής εστίας να χρησιμοποιείτε νωπά πανάκια ή βρεγμένο σφουγγάρι κουζίνας. Στη συνέχεια στεγνώνετε την επιφάνεια με χαρτί κουζίνας, πετσέτα ή βαμβακερό πανί.

Δείτε παράλληλα το παρακάτω βίντεο για το πως θα καθαρίσετε την κουζίνα σας με 3 απλά προϊόντα