Έξυπνοι τρόποι να εξοικονομήσεις χώρο στην γκαρσονιέρα σου

Σίγουρα σε ένα ευρύχωρο σπίτι οι επιλογές είναι περισσότερες (σ.σ. όπως και ο χώρος) ωστόσο πώς μπορείς να μεγιστοποιήσεις τον χώρο σε μια γκαρσονιέρα 20 τ.μ.;

Είτε μένεις σε σπίτι 100 τ.μ. είτε σε 30 τ.μ. το ζήτημα εξοικόνηση χώρου είναι συχνός «πονοκέφαλος» για όλους.

Με μερικά έξυπνα κόλπα μπορείς να μετατρέψεις το studio σου σε ευρύχωρο, τακτοποιημένο καια γιατί όχι και μοντέρνο.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις πιο πρακτικές και έξυπνες λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε στη δική σας γκαρσονιέρα και να τη δείτε κυριολεκτικά να μεταμορφώνεται!

  • Χρησιμοποιήστε ξύλινα πάνελ ή βιβλιοθήκη για διαχωριστικό

Μπορείτε να χρησιμοπιήσετε στο μικρό σας studio ξύλινα πάνελ, εναλλακτικά μια βιβλιοθήκη για να οριοθετήσετε τον χώρο που συχνά στα στούντιο είναι ενιαίοι χώροι.

Μάλιστα τα ξύλινα πάνελ αποτελούν την πόλυτη τάση στη διακόσμηση εσωτερικού χώρου που τη βλέπουμε κυριολεκτικά παντού είναι τα ξύλινα πάνελ τοποθετημένα σε κάθε χώρο του σπιτιού.

Τα πάνελ, ένα δημοφιλές υλικό για την εσωτερική διακόσμηση του διαμερίσματος του σπιτιού ή και της βεράντας μπορείτε να το βρείτε σε πολλα χρώματα και σχέδια, ενώ παράγονται από φυσικά υλικά.

  • Περισσότεροι αποθηκευτικοί χώροι

Ένα σπίτι για να είναι πρακτικό και λειτουργικό δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι μεγάλο. Αν δεν έχετε χώρο, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να μετατρέψετε το κρεβάτι σας σε καθημερινό καναπέ ή και το αντίθετο.

Βάλτε το κρεβάτι σας στον τοίχο και χρησιμοποιήστε ένα ριχτάρι και μαξιλάρια για να δώσετε την αίσθηση του καναπέ.

Προσπαθήστε να εξοικονομήσετε χώρο με κατασκευές που θα φτιάξετε μόνοι σας, αποθηκευτικά καλάθια και κουτιά που θα δώσουν στιλ στον χώρο σας αλλά το κυριότερο… χώρο!

  • Έπιπλα διπλής χρήσης

Τα έπιπλα διπλής χρήσης μπορούν να γίνουν σύμμαχος σας αν τα αξιοποιήσετε σωστά. Επιλέξτε κρεβάτια που έχουν αποθηκευτικούς χώρους ή τραπεζάκι σαλονιού με συρτάρια για να μπορείτε να αποθηκεύσετε διάφορα αντικείμενα.

  • Έξυπνη διαρρύθμιση

Κάντε το σπίτι σας πιο άνετο αλλάζοντας τη διαρρύθμιση του, μην διστάσετε να τοποθετήσετε πλαίσιο στο τελείωμα του κρεβατιού και από την άλλη πλευρά να ξεκινά η κουζίνα σας, ένα έξυπνο και απόλυτα στιλάτο tip.

Last tip: Μην ξεχάσετε να εντάξετε στην γκαρσονιέρα σας έναν μεγάλο καθρέφτη, ως γνωστόν ο καθρέφτης κάνει τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερο εκτός από το πρακτικό κομμάτι.