Διακόσμηση σπιτιού με 20 ευρώ – Έξυπνες και οικονομικές ιδέες

Διανύουμε μια εποχή ιδιαίτερη και σίγουρα τα οικονομικά των περισσοτέρων δεν τους επιτρέπουν να προβούν σε ανεξέλεγκτες αγορές.

Το WomanBlog.gr έψαξε και βρήκε έξυπνες και οικονομικές λύσεις που δεν θα κοστίσουν πάνω από 20 ευρώ και θα αλλάξουν την εικόνα του σπιτιού σας, δίνοντας στυλ και πρωτοτυπία!

Φτιάξε το δικό σου πίνακα, καμβά, κάδρο

Το πρώτο πράγμα που θα δώσει αυτομάτως στυλ στο χώρο σας, είναι η διακόσμηση των τοίχων. Ένας τοίχος άδειος, σίγουρα δεν είναι αυτό που θα θέλατε. Μπορείτε διακοσμήσετε τους τοίχους σας με έναν πίνακα που θα έχετε φτιάξει μόνοι σας.

Υπάρχουν πολλές εταιρείες που αναλαμβάνουν να φτιάξουν πίνακα, κάδρο ή και καμβά με ότι εικόνα τους ζητήσετε, και φυσικά σε ότι μέγεθος και τιμή επιθυμείτε.

Ξύλινο πλαίσιο στον τοίχο

Μια καλή και ακόμη πιο οικονομική ιδέα, θα ήταν να στηρίξετε στον τοίχο σας με τη βοήθεια ενός καρφιού ένα ξύλινο πλαίσιο, σε ότι χρώμα θέλετε και μέσα σε αυτό μπορείτε να βάλετε μικρά γλαστράκια, όπως στην παρακάτω εικόνα, δίνοντας χρώμα και στυλ στο χώρο σας.

Φθηνές ταπετσαρίες για τον τοίχο, τα πλακάκια, τα έπιπλα

Μια ταπετσαρία μπορεί να αλλάξει το χώρο σας ριζικά. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε ταπετσαρίες αυτοκόλλητο και να την τοποθετήσετε σε έναν τοίχο που θέλετε να κρύψετε το χρώμα του, σε πλακάκια κουζίνας, μπάνιου, ακόμη και σε έπιπλα.

Θα βρείτε πολλά σχέδια και χρώματα ακόμη και ταπετσαρία με όψη πέτρας ή μαρμάρου με τιμή κάτω των 6 ευρώ.

Κατασκευές με παλιά ξύλα

Πρόσφατα έχετε κάνει μία κατασκευή από ξύλο και σας έχουν περισσέψει μερικά κομμάτια; Μην τα πετάξετε στα σκουπίδια, αντί αυτού, μπορείτε να διακοσμήσετε υπέροχα το σπίτι σας με περίτεχνες κατασκευές.

Μπορείτε να στηρίξετε τα κομμάτια ξύλου στον τοίχο, να τα χρησιμοποιήσετε ως διακοσμητικά για το τραπέζι σας, ως ραφιέρα, και αποθηκευτικά χώρου, δίνοντας στυλ στο σπίτι σας. Πάρτε μερικές ιδέες από τις παρακάτω εικόνες:

Διακοσμητικά με παλιές τάβλες κρεβατιού

Μια ανέξοδη και στιλάτη πρόταση είναι να διακοσμήσετε το χώρο σας με  κατασκευές από τάβλες κρεβατιού. Μπορείτε να κολλήσετε μικρά κομμάτια ξύλου φτιάχνοντας όμορφη σύνθεση όπως παρακάτω:

Πάρτε ένα κομμάτι τάβλας, βάψτε το με χρώμα, γράψτε φράσεις ή ότι άλλο θέλετε και στηρίξτε το στον τοίχο, στο χολ της εισόδου, στο σαλόνι, όπως παρακάτω:

Kοσκινο στον τοίχο; Κι όμως!

Το κόσκινο είναι ένα στρογγυλό σκεύος με ξύλινο συνήθως πλαίσιο και σίγουρα πολύ γνωστό στις περισσότερες νοικοκυρές για την ιδιότητά του να βοηθά στο κοσκίνισμα αλευριού, ρίγανης, και διάφορων άλλων υλικών.

Μια ωραία και ξεχωριστή ιδέα θα ήταν να κρεμάσετε το κόσκινο που δεν χρησιμοποιείτε σε τοίχο του σπιτιού σας, αλλά και στο μπαλκόνι ή στον κήπο, τοποθετώντας σε αυτό κομμάτια ξύλου, που θα χρησιμεύσουν ως βάσεις για να στηρίξετε φυτά, βάζα ή ότι άλλο επιθυμείτε.

Βάψτε τα παλιά σας έπιπλα με σπρέι

Αγοράστε ένα σπρέι και αλλάξτε το χρώμα στο τραπεζάκι σας, το σκαμπό, και διάφορα μικροέπιπλα του σπιτιού σας. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να δώσετε την προσωπική σας πινελιά στο χώρο, θα είναι κάτι το ξεχωριστό και φυσικά θα φαίνεται ολοκαίνουριο σαν να το αγοράσετε τώρα.

Θα βρείτε στο εμπόριο πολλά ειδικά σπρέι σε ότι χρώμα θέλετε με τιμή που δεν ξεπερνά τα 4 ευρώ.