Ανακαίνιση σαλονιού με λιγότερο από 50 ευρώ

Θέλετε να ανανεώσετε το σαλόνι σας, αλλά τα οικονομικά σας δεν σας το επιτρέπουν; Σας έχουμε καλά νέα, καθώς στις μέρες μας δεν χρειάζεται να δώσετε μια… περιουσία για να ανακαινίσετε τον χώρο σας.

Με αρκετή φαντασία και καλή διάθεση μπορείτε να φτιάξετε ένα σαλόνι πολύ διαφορετικό από αυτό που ήδη έχετε, με λιγότερα από 50 ευρώ.

Το WomanBlog.gr έψαξε και βρήκε έξυπνες και οικονομικές λύσεις που δεν θα κοστίσουν πάνω από 50 ευρώ και θα αλλάξουν την εικόνα του σαλονιού σας, δίνοντας στυλ και πρωτοτυπία.

Κρεμάστε πιάτα στον τοίχο

Τα χρωματιστά πιάτα στον τοίχο αποτελούν τάση διακόσμησης σπιτιού, όπως θα δείτε σε διάφορα περιοδικά και site interior διακόσμησης.

Eάν δεν έχετε τι να κάνετε το παλιό σερβίτσιο της μαμάς ή της γιαγιάς, μπορείτε να το αξιοποιήσετε ως διακοσμητικό στοιχείο σε έναν τοίχο του σαλονιού σας.

Βάλτε τα πιο έντονα χρωματικά πιάτα στο κέντρο και διακοσμήστε γύρω από αυτά με λιγότερο χρωματιστά πιάτα, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση λουλουδιού.

Φτιάξτε τον δικό σας πίνακα, κάδρο

Το πρώτο πράγμα που θα δώσει αυτομάτως στυλ στον χώρο σας, είναι η διακόσμηση των τοίχων. Ένας τοίχος άδειος, σίγουρα δεν είναι αυτό που θα θέλατε. Μπορείτε διακοσμήσετε τους τοίχους σας με έναν πίνακα που θα έχετε φτιάξει μόνοι σας.

Υπάρχουν πολλές εταιρείες που αναλαμβάνουν να φτιάξουν πίνακα, κάδρο ή και καμβά με ότι εικόνα τους ζητήσετε, και φυσικά σε ότι μέγεθος και τιμή επιθυμείτε.

Διακόσμηση με βότσαλα

Πάρτε όμορφα βότσαλα ή μεγάλα κοχύλια και «ζεστάνετε» με αυτά το σαλόνι σας. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσετε μια καλοκαιρινή αίσθηση στον χώρο σας και ζεστασιά.

Διαβάστε επίσης: Διακόσμηση σπιτιού με 20 ευρώ – Έξυπνες και οικονομικές ιδέες

Κολάζ με δικές σας φωτογραφίες

Δεν χρειάζεται να ξοδεύετε χρήματα σε ακριβά έργα τέχνης για να διακοσμείτε τους τοίχους σας. Πάρτε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες, βάλτε τους μια ξύλινη, απλή κορνίζα και κρεμάστε τις στον τοίχο.

Φθηνές ταπετσαρίες για τον τοίχο, τα πλακάκια

Μια ταπετσαρία μπορεί να αλλάξει τον χώρο σας ριζικά. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε ταπετσαρίες αυτοκόλλητο και να την τοποθετήσετε σε έναν τοίχο που θέλετε να κρύψετε το χρώμα του, σε πλακάκια κουζίνας, μπάνιου, ακόμη και σε έπιπλα.

Θα βρείτε πολλά σχέδια και χρώματα ακόμη και ταπετσαρία με όψη πέτρας ή μαρμάρου με τιμή κάτω των 6 ευρώ.

Πάρτε έναν μεγάλο καθρέφτη και ακουμπήστε τον στο πάτωμα

Ένα έξυπνο τρικ ειδικά σε μικρούς χώρους είναι η παρουσία καθρέφτη και δη στον πάτωμα, καθώς δίνει την αίσθηση του μεγαλύτερου χώρου.

Ανανέωστε (οικονομικά) τα φωτιστικά σας

Βαρεθήκατε τα φωτιστικά του σαλονιού σας; Μια καλή επιλογή είναι να αλλάξετε τα καπέλα στα φωτιστικά σας, κι έτσι θα δείτε το σαλόνι σας να μεταμορφώνεται.

Τοποθετήστε φυτά εσωτερικού χώρου

Δεν χρειάζεται να γεμίσετε το σπίτι με έπιπλα, αντιθέτως το μοντέρνο σπίτι είναι αυτό που έχει λίγα και καλά. Μια εξίσου καλή ιδέα είναι και τα φυτά εσωτερικού χώρου στο σαλόνι σας, το οποίο θα δώσει τη ζωντάνια και τη φινέτσα που του χρειάζεται.