Ανακαίνιση κουζίνας: Οι καλύτερες συμβουλές για να την αλλάξετε εύκολα και οικονομικά

Ανακαίνιση κουζίνας: Ίσως αποτελεί τον χώρο που χρησιμοποιούμε περισσότερο από κάθε άλλον μέσα στο σπίτι.

Για αυτό το λόγο η κουζίνα επιβάλλεται να είναι λειτουργική και χρηστική με τέλεια οργάνωση των πραγμάτων, ανεξαρτήτως εάν είναι μεγάλη ή μικρή.

Το WomanBlog.gr σας προτείνει μερικές ιδέες για να μετατρέψετε την κουζίνα σας σε απόλυτα μοντέρνα και λειτουργική και μάλιστα με όσο τον δυνατόν χαμηλότερο κόστος.

Βάλε το σωστό χρώμα στους τοίχους!

Η ανακαίνιση της κουζίνας όπως και η ανακαίνιση του σπιτιού προϋποθέτει αλλαγές στα χρώματα και στο ύφος.

Μια εύκολη και οικονομική λύση η οποία θα δώσει αυτομάτως άλλη όψη στην κουζίνα σου και θα την μεταμορφώσει σε χρόνο ρεκόρ, είναι να αλλάξεις το χρώμα του τοίχου.

Το χαρακτηριστικό που έχουν οι παλαιές κουζίνες είναι ότι έχουν χρώματα έντονα όπως το μπλε ή το πράσινο, δίνοντας μια άχρωμη νότα στο χώρο ειδικά εάν έχετε και παλιά έπιπλα.

Πλέον οι κουζίνες βάφονται σε γήινα χρώματα ή παστέλ χρώματα όπως το μπεζ, εκρού, βερυκοκί, κρεμ, απαλό καφέ, χαρίζοντας κομψότητα, καθαρότητα.

Μια καλή ιδέα θα ήταν να κινηθείτε στα ουδέτερα χρώματα (άσπρο, μαύρο, γκρι) και να «παίξετε» με αυτά βάφοντας για παράδειγμα ένα μέρος της κουζίνας σας γκρι, το μεγαλύτερο μπορεί να είναι λευκό ενώ οι μαύρες οικοσυσκευές μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Ακόμη μπορείτε να κινηθείτε σε πιο έντονους χρωματισμούς βάφοντας έναν τοίχο ή ένα μέρος της κουζίνας με έντονο χρώμα όπως το κόκκινο ή μπορντώ. Το κόκκινο εξάλλου είναι χρώμα του πάθους και της έντασης.

Μετέτρεψε τα έπιπλα της κουζίνας σου

Μια αποτελεσματική μέθοδος που θα μεταμορφώσει την κουζίνα σου είναι να μετατρέψεις τις οικοσκευές ή τα έπιπλα σου.

Επειδή καταλαβαίνουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι για περιττά έξοδα όπως το να αγοράσετε καινούρια έπιπλα, εμείς προτείνουμε να τα αλλάξετε, μέθοδος πιο εύκολη και σίγουρα αρκετά πιο οικονομική.

Ένας πρώτος τρόπος για να τα αλλάξεις είναι να τα βάψεις με χρώμα της αρεσκείας σου.

Πλέον γίνονται όλες οι αλλαγές στα χρώματα χωρίς πολύ κόπο και κόστος. Ένας δεύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ειδικά βερνίκια νερού και λούστρα. Ένας λουστραδόρος σίγουρα θα μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό.

Ειδικά εάν τα έπιπλα σας  είναι σε μορφή ξύλου το αποτέλεσμα, αν πετύχει, θα είναι σίγουρα όμορφο και ποιοτικό,  καθώς το ξύλο θα δείχνει σαν καινούριο.

Εξοικονόμησε χώρο κάνε την κουζίνα σου πιο λειτουργική

Έχεις μικρή κουζίνα και όλα τα παραπάνω σου φαίνονται περιττά καθώς το μόνο που σε νοιάζει είναι να είναι η κουζίνα σου λειτουργική και απόλυτα χρηστική; Κι όμως έχουμε τη λύση και για σένα.

  • Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις για να το πετύχεις αυτό είναι να μην περιοριστείς στα ντουλάπια που ήδη έχεις. Μπορείς πολύ απλά να εκμεταλλευτείς τους τοίχους σου και να τοποθετήσεις ράφια, στα οποία μπορείς να βάζεις διάφορες συσκευασίες ή βάζα και ποτήρια.
  • Τραπέζι που διπλώνει; Mια επίσης ιδανική  λύση είναι να χρησιμοποιήσεις αναδιπλούμενο τραπέζι για εξοικονόμηση του χώρου. Όποτε το χρειάζεσαι θα το ανοίγεις, διαφορετικά το κρατάς κλειστό για περισσότερο ελεύθερο χώρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές είναι αρκετά λογικές.
Διακόσμησε την κουζίνα σου σωστά – Διατήρησε το ισορροπημένο στυλ
  • Το πρώτο ίσως πράγμα που θα πρέπει να σκεφτείς είναι στο να έχεις στο μυαλό σου ένα συγκεκριμένο στυλ. Εάν για παράδειγμα θες η κουζίνα σου να είναι μοντέρνα, ή παραδοσιακή/ κλασσική με λίγες σύγχρονες πινελιές. Σε κάθε περίπτωση αυτό που θα πρέπει να θυμάσαι είναι η «ισορροπία». Δηλαδή όχι πολλά χρώματα μεταξύ τους που προκαλούν βαβούρα στο χώρο και φυσικά όχι περιττά πράγματα και διακοσμητικά που «μπουκώνουν» τον χώρο προκαλώντας μια αίσθηση σύγχυσης.
  • Φυτά και στην κουζίνα:  Mπορείς να τοποθετήσεις μυρωδικά και βότανα στην κουζίνα σου και μάλιστα κοντά στο παράθυρο της κουζίνας σου καθώς έχουν ανάγκη από ήλιο και αέρα.
  • Αυτοκόλλητα ψυγείoυ: Το ψυγείο σου φαίνεται παλιό και θες να το αλλάξεις; Εμείς σου έχουμε τη λύση. Ένα αυτοκόλλητο ψυγείου μπορεί να αλλάξει αυτομάτως το ψυγείο σου. Στο εμπόριο μπορείς να βρεις διάφορα αυτοκόλλητα, σε όποιο χρώμα ή τιμή θες. Πάντως ακόμη και με 10 ευρώ μπορείς να βρεις το κατάλληλο για σένα.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο ιδέες για ανακαίνιση