5 τρόποι για να κάνεις το σίδερο σου σαν καινούργιο

Μια απορία που προβληματίζει εμάς τις γυναίκες όποτε κάτι πάει λάθος με το σιδέρωμα και τα ρούχα καταλήγουν με λεκέδες είναι το πώς να καθαρίσουμε το σίδερο μας από κάτω.

Όπως όλες οι ηλεκτρικές συσκευές χρειάζονται φροντίδα και συντήρηση, έτσι και το σίδερο απαιτεί τακτικό καθαρισμό για να λειτουργεί σωστά για χρόνια.

Ένα καλά διατηρημένο και καθαρό σίδερο ρούχων θα αποδίδει πιο σωστά και φυσικά θα σου εξασφαλίσει καλύτερη εξοικονόμηση.

Η σωστή περιποίηση θα σε βοηθήσει να αποφύγεις τις στάμπες στα ρούχα σου, τις μαυρισμένες πλάκες στο σίδερο, τα άλατα και την σκουριά.

Μπορείς λοιπόν, να καθαρίσεις το σίδερό σου και να φροντίσεις για την καλή λειτουργία του καθαρίζοντάς το με υλικά που βρίσκονται μέσα στο σπίτι σου.

Πώς να καθαρίσω το σίδερο, χωρίς να του προκαλέσω ζημιά;

Αυτοί είναι οι πιο φυσικοί τρόποι για να κάνεις την διαδικασία πιο εύκολη από ποτέ και το σίδερο θα μοιάζει σαν καινούργιο.

Οδοντόκρεμα

Αφού βεβαιωθείτε πως το σίδερό σας είναι εκτός πρίζας και κρύο, απλώστε οδοντόκρεμα στη μαυρισμένη πλάκα του και εν συνεχεία σκουπίστε με νωπό πανάκι.

Μαγειρική σόδα

Αφού βγάλετε από την πρίζα το σίδερό σας και το αφήσετε να κρυώσει, φτιάξτε ένα μείγμα από 2 κ.γ. μαγειρική σόδα και λίγο νερό.

Ανακατέψτε καλά το μείγμα και έπειτα απλώστε λίγο από αυτό σε ένα ελαφρώς νωπό πανί. Καθαρίστε το σίδερό σας με το πανί.

Αλουμινόχαρτο

Ξεκινήστε παίρνοντας ένα τσαλακωμένο κομμάτι αλουμινόχαρτο και σιδερώνοντάς το μέχρι να σιδερωθεί πλήρως.

Με αυτόν τον τρόπο όλα τα σημάδια που υπάρχουν στην πλάκα του σίδερού σας θα φύγουν εύκολα και γρήγορα.

Αλάτι

Πάρτε μια βαμβακερή πετσέτα που δεν χρειάζεστε και απλώστε την πάνω στη σιδερώστρα. Ρίξτε 1 κ.σ. χοντρό αλάτι πάνω στην πετσέτα. Βάλτε το σίδερο στην πρίζα, απενεργοποιήστε τον ατμό και ανεβάστε το στη μέγιστη θερμοκρασία.

Έπειτα σιδερώστε την επιφάνεια με το αλάτι και ό,τι βρωμιά υπάρχει πάνω στο σίδερό σας θα βγει στην πετσέτα. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία όσες φορές θέλετε.