5 ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου που θα σου φτιάξουν τη διάθεση

Τα φυτά εσωτερικού χώρου αποτελούν μια διαχρονική τάση στην interior διακόσμηση, αφού χαρίζουν άμεση ομορφιά, χρώμα και ζωντάνια στον χώρο.

Και ποιος δεν θα ήθελε δύο μεγάλα καταπράσινα φυτά στη γωνία του σαλονιού του;

Η απάντηση είναι οι όλοι, ωστόσο πολλοί από εμάς αποφεύγουμε να τοποθετήσουμε φυτά στο εσωτερικό του σπιτιού, υπό τον φόβο των υψηλών απαιτήσεων φροντίδας τους.

Παρ όλα αυτά υπάρχουν ορισμένα φυτά που είναι ανθεκτικά σε εσωτερικό χώρο, χωρίς να απαιτούν συχνό πότισμα και νερό.

Παρακάτω σου ετοιμάσαμε μια λίστα με φυτά εσωτερικού χώρου που δεν απαιτούν καθημερινή φροντίδα για να εντάξεις και εσύ στο δικό σου χώρο!

Για περισσότερα σχετικά άρθρα για διακόσμηση δες τη στήλη ΣΠΙΤΙ

1. Κέντια

Ένα εξαιρετικά ανθεκτικό φυτό, κομψό και επιβλητικό που χαρακτηρίζεται από τα μεγάλα φύλλα της, τα οποία αναπτύσσονται σε μορφή βεντάλιας προσδίδοντας έναν εξωτικό τόνο στο χώρο σας.

Πρόκειται για ένα φυτό  με ελάχιστες απαιτήσεις φροντίδας

2. Bonsai

Ένα «αριστοκρατικό» φυτό που η ιδιαιτερότητά του προσδίδει στυλ και κομψότητα στον χώρο, ενώ έχει συσχετιστεί με λιγότερο άγχος και περισσότερη συγκέντρωση και υπομονή

Τα μπονσάι (bonsai) είναι φυτά μινιατούρες που αποτελούν ρεαλιστικές απεικονίσεις δέντρων μέσα σε γλάστρα, ενώ έχουν τις ρίζες τους στην Κίνα και στην Ιαπωνία όπου εφαρμόζονται εδώ και αιώνες.

Αρκετά φυτά μπονσάι που διατηρούμε σε εξωτερικό χώρο αντέχουν στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα και στη ζέστη του καλοκαιριού.

Ωστόσο, τα περισσότερα φυτά μπονσάι ευδοκιμούν σε ήπια κλίματα και σε μέρη που εξασφαλίζουν μερικές ώρες ηλιοφάνειας και μία σχετικά αυξημένη υγρασία.

3. Αλόη

Η αλόη αν και είναι ευρέως γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες σε επιδερμίδα και οργανισμό συνιστά παράλληλα και μια εξαιρετική πρόταση για να τοποθετήσεις και εσύ στο σαλόνι ή την τραπεζαρία σου.

Πρόκειται για ένα φυτό αργής ανάπτυξης με παχιά και σαρκώδη φύλλα, το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα εύκολο στη φροντίδα του, δεν απαιτεί ιδιαίτερο πότισμα, ουτε άμεσο ηλιακό φως.

4. Πόθος

Όνομα και πράγμα! Ο πόθος είναι ανθεκτικός και δεν απιτεί εξίσου ιδιαίτερη φροντίδα, αποτελεί εξαιρετική πηγή έμπνευσης στον χώρο εργασίας.

Ο πόθος ευδοκιμεί ακόμη και σε μέρη με λιγο φωτισμό και αναρριχάται χρησιμοποιώντας τις εναέριες ρίζες του.

Είναι φυτό που αναπτύσσεται ακομη και μέσα σε βάζο με νερό και σε ενυδρεία με την προϋπόθεση ότι τα φύλλα του βγαίνουν έξω από το νερο.

 5. Σανσεβιέρια

Το φυτό Σανσεβιέρια ευρέως γνωστό ως «γλώσσα της πεθεράς» ή «snake plant» αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για εσένα που δεν έχεις τον απαιτούμενο χρόνο να περιποιηθείς τα φυτά ή δεν γνωρίζεις.

Απαιτεί ελάχιστη φροντίδα, ενώ μπορεί να επιβιώσει εβδομάδες ολόκληρες χωρίς υγρασία και δεν χρειάζεται άμεσο ηλιακό φως, γεγονός που τις καθιστά το τέλειο φυτό για εσένα που παραμελείς το πότισμα.

Boho διακόσμηση σπιτιού – Ηρεμία και στυλ με 3 κινήσεις