Πύργος Βασιλίσσης: Μια βόλτα, αρκεί για να σε μαγέψει (vid)

Πύργος Βασιλίσσης: Μια «κρυμμένη» έπαυλη εντός της Αθήνας που πολλοί δεν γνωρίζουν μόλις 25 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας! Μια ανοιξιάτικη βόλτα αρκεί για να σου «κόψει» την ανάσα.


Ένα όμορφο αγρόκτημα, γεμάτο ιστορία, γοτθικού ρυθμού με τα ρομαντικά στοιχεία και τον καταπράσινο κήπο να δεσπόζει, ήταν η επιλογή που έκανε η Αμαλία, που όμως δεν φαινόνταν να συγκινεί ιδιαίτερα τον Όθωνα…

Ο Πύργος Βασιλίσσης, είναι η βασιλική έπαυλη, που έχει μετατραπεί πλέον σε μουσείο και βρίσκεται στο Ίλιον, δίπλα Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», προσβάσιμο για τους επισκέπτες.

Το κτήμα που με τόση φροντίδα και αγάπη δημιούργησε η Αμαλία, μετά την έξωση των βασιλέων, η κυβέρνηση το κήρυξε ως δημόσια περιουσία.

Στο αγρόκτημα, μια εξοχική κατοικία την οποία λάτρευε η Αμαλία, αναπαυόταν συχνά ή έπινε τσάι με τις φίλες της στις ημερήσιες εκδρομές της.

Ας πάρουμε όμως την ιστορία από την αρχή…

O Bαυαρός Πρίγκιπας Όθων έγινε βασιλιάς της Ελλάδας το 1832 σε ηλικία 16 ετών, ενώ το 1837 παντρεύτηκε στη Γερμανία τη δούκισσα Αμαλία του Ολδεμβούργου.

Όταν ακόμα βρισκόταν σε εξέλιξη η διαμόρφωση του τότε Βασιλικού Κήπου όπως τον οραματίστηκε η Αμαλία, αποφάσισαν να αγοράσουν το 1848 το κτήμα από φίλους τους, ενώ η Αμαλία ανέλαβε την επίβλεψη των εργασιών.

To κτήμα του Πύργου Βασιλίσσης γεννήθηκε από το όραμα της βασίλισσας για τη δημιουργία μιας πρότυπης αγροτικής εγκατάστασης, στην οποία θα δοκιμάζονται καινούριες παραγωγικές μέθοδοι για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής γεωπονίας.

Ο Πύργος Βασιλίσσης και το Αγρόκτημα εγκαινιάστηκαν στις 13 Αυγούστου του 1854.

Δες από κοντά και νιώσε το «πνεύμα» της βασίλισσας μέσα από την ξενάγηση

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης διαρκεί περίπου 2,5 ώρες και ο επισκέπτης βιώνει πολλά και διαφορετικά συναισθήματα, καθώς είναι μια μοναδική εμπειρία.
ς είναι μια μοναδική εμπειρία.

Η ξενάγηση ξεκινά με την υποδοχή στους στεγασμένους χώρους του κτήματος και συνεχίζεται με την επίσκεψη στον Πύργο (εσωτερικά και εξωτερικά).

Η ξενάγηση στο δεύτερο όροφο του Πύργου γίνεται πάντα χωρίς παπούτσια για λόγους προστασίας του εξαιρετικού παρκέ-μαρκετερί.

Περιλαμβάνεται, επίσης, περιήγηση στον βιολογικό αμπελώνα, στους στάβλους με τα άλογα, στους κήπους του κτήματος, καθώς και επίσκεψη στο οινοποιείο.

Στο τέλος της όμορφης βόλτας γίνεται γευστική δοκιμή των εξαιρετικών κρασιών του κτήματος συνοδεία χορτόπιτας και τυριών.

Διαβάστε ακόμη:

Οργάνωση κουζίνας – Έξυπνες ιδέες που θα σου λύσουν τα χέρια

Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας: Μεταμορφώστε την με 10 απλούς τρόπους

Νύχια 2021: Οι hot τάσεις που θα λατρέψεις