Οι χώρες της Ευρώπης με το πιο φημισμένο φαγητό

Κάθε ταξίδι, κάθε ένας προορισμός και αυτό που σου μένει πάντα είναι η ανάμνησή του και οι γεύσεις που δοκίμασες, με τις ευρωπαϊκές χώρες να ξεχωρίζουν για το καλό τους φαγητό.

«Δεν μπορεί κάποιος να σκεφτεί καλά, να αγαπήσει καλά, να κοιμηθεί καλά, αν δεν έχει φάει καλά», έγραφε στις αρχές του περασμένου αιώνα η Virginia Woolf και εμείς θα συμφωνήσουμε απόλυτα, ενώ θα σταθούμε στη λέξη φαγητό

Οι γαστρονομικές παραδόσεις της κάθε χώρας διαφέρουν, και είναι αυτό που κάνει την καθεμία χώρα ξεχωριστή, αμέτρητες γεύσεις για όλα τα γούστα.

Στο παρόν άρθρο θα επικεντρωθούμε στις γεύσεις που μυρίζουν… Ευρώπη και θα σας παρουσιάσουμε τις χώρες «πρωταθλήτριες» στη γαστρονομία. Οι λάτρεις του καλού φαγητού σίγουρα θα το εκτιμήσουν.

Ιταλία

Τι πιο φημισμένο από ένα τζελάτο στην duomo της Φλωρεντίας; Η ιταλική κουζίνα είναι ευρέως γνωστή και έχει κυριαρχήσει σε διάφορα μέρη του κόσμου εδώ και αιώνες.

Φημίζεται μάλιστα για τις pasta και pizza, που είναι γνωστές στα πέρατα της Γης.

Διαβάστε επίσης: Οργάνωση κουζίνας – Έξυπνες ιδέες που θα σου λύσουν τα χέρια

Η ιταλική κουζίνα είναι γνωστή για την ποικιλία της σε τοπικό επίπεδο, όπως και για την αφθονία στη γεύση και στα καρυκεύματα.

Αμέτρητα είδη ζυμαρικών, κρεατικών, τυριών, γλυκών, περιλαμβάνονται στην ιταλική κουζίνα. Εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο την χώρα, για να «γλυκάνουν» τον ουρανίσκο τους με τις μοναδικές γεύσεις.

Ελλάδα

Όταν ακούμε τις λέξεις σουβλάκι, τζατζίκι και χωριάτικη στο μυαλό μας έρχεται η Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να πούμε ότι η ελληνική κουζίνα και τα πιάτα της είναι φημισμένα διεθνώς.

Μέχρι και στο πιο μακρινό σημείο της γης, η λέξη σουβλάκι, θυμίζει Ελλάδα. Η ελληνική κουζίνα χαρακτηρίζεται ως Μεσογειακή, με επιρροές από Ιταλία, Βαλκάνια και Τουρκία.

Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι σε κάθε περιοχή της Ελλάδας συναντάμε και μια διαφορετική γεύση, και πληθώρα από τοπικά φαγητά.

Με το ελαιόλαδο σε πρωταγωνιστικό ρόλο, τα ελληνικά πιάτα δεν είναι μόνο γευστικά, αλλά κάνουν το γύρο του κόσμου και ως υγιεινά, συνδυάζοντας απόλαυση και υγιεινή διατροφή, τουλάχιστον στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Γαλλία

Το πρωί συνηθίζετε να τρώτε τοστ; Το αγαπημένο σας γλυκό είναι το μιλφέιγ ή το εκλέρ; Μην απορείτε λοιπόν γιατί η Γαλλία είναι η πρωτοπόρος της γαστρονομίας και γνωστή στα πέρατα του κόσμου.

Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες για τα μοναδικά γαλλικά πιάτα, τις ξεχωριστές γεύσεις και τη μεγάλη ποικιλία που διατίθεται, θα πρέπει όμως να αρκεστούμε σε λίγες λέξεις.

Αναμφίβολα, όσοι έχουν δοκιμάσει τη γαλλική κουζίνα, την έχουν λατρέψει, ενώ αμέτρητοι είναι οι τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα για να βρεθούν, έστω και μια φορά σε ένα γαλλικό εστιατόριο διακεκριμένο με αστέρι Michelin.

Γερμνανία

Αν και η γερμανική κουζίνα, δεν είναι μια έννοια ενιαία όπως τη γνωρίζουμε σε άλλες χώρες, γιατί η κάθε περιοχή της χώρας έχει τις δικές της σπεσιαλιτέ, και τη δική της κουζίνα, ωστόσο είναι ξεκάθαρο, ότι τα λουκάνικα και το χοιρινό κότσι αποτελούν το σήμα «κατατεθέν» της Γερμανίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε εξάλλου ότι ορισμένες περιοχές της Γερμανίας, όπως η Βαυαρία έχουν κοινά πιάτα με την Αυστριακή και την Ελβετική κουζίνα.

Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, για έναν ακόμη λόγο που το γερμανικό φαγητό είναι φημισμένο, είναι λόγω των εστιατορίων της, που βρίσκονται στη δεύτερη θέση κατάταξης όσον αφορά τις επιβραβεύσεις.

Διαβάστε επίσης:

Παγωμένη μπύρα και αναψυκτικά μόλις σε 2 λεπτά – Τι να κάνετε