Airbnb: Πώς θα κάνεις μια σωστή επιλογή καταλύματος

Η διάσημη πλατφόρμα Airbnb έχει δώσει τα τελευταία χρόνια τη δυνατότητα για οικονομικές διακοπές στο εξωτερικό αλλά και την ευκαιρία σε ιδιοκτήτες διαμερισμάτων για κέρδος.

Από τις ταξιδιωτικές μας εμπειρίες έχουμε πετύχει εξαιρετικά καταλύματα και άλλα που δεν ικανοποίησαν στο ελάχιστο τις προσδοκίες μας.

Ψεύτικες φωτογραφίες και ανύπαρκτες υπηρεσίες είναι δύο από τα αρνητικά που μπορεί να συναντήσουμε σε κάποιο Airbnb που θα επιλέξουμε.

Για να μην έχουμε κάποιο απρόοπτο στο ταξίδι μας και στις επιλογές μας σας παρέχουμε κάποια βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να βρείτε το κατάλληλο σπίτι ή διαμέρισμα.

Διαβάστε επίσης: Οργάνωση κουζίνας – Έξυπνες ιδέες που θα σου λύσουν τα χέρια

Βήμα 1ο: Διαβάζουμε τις αξιολογήσεις των προηγούμενων

Θα μας ευχαριστήσετε αργότερα. Η διεξοδική ανάγνωση των αξιολογήσεων από προηγούμενες επισκέπτες του καταλύματος θα σας δώσει τις περισσότερες πληροφορίες που χρειάζεστε.

Οι προηγούμενοι επισκέπτες θα σας γλυτώσουν από ψεύτικες φωτογραφίες και άσχημες εμπειρίες σε ένα ξένο περιβάλλον.

Καλό θα είναι η επιλογή σας να γίνει σε κατάλυμα που έχει αρκετές αξιολογήσεις ώστε να έχετε και καλύτερη εικόνα για το που πάτε.

Ενδεχομένως να υπάρχουν νέες προσθήκες καταλυμάτων που δεν έχουν αξιολογήσεις και είναι εξαιρετικά αλλά εκεί θα πρέπει να ρισκάρετε.

Τέλος, καλό είναι όταν ολοκληρώνετε μια διαμονή να γράφετε και τη δική σας αξιολόγηση προκειμένου να βοηθήστε κόσμο που θα αναζητήσει το κατάλυμα μελλοντικά.

Βήμα 2ο: Σύγκριση στη σχέση ποιότητας-τιμής

Μην βιαστείτε να χαρακτηρίσετε καλό ένα Airbnb που διαθέτει εξαιρετικές εικόνες, είναι πολυτελές και έχει χαμηλή τιμή. Όπως σας είπαμε και παραπάνω τα φαινόμενα απατούν και θα χρειαστεί να είστε προσεκτικοί.

Με γνώμονα το 1ο βήμα και μια αναζήτηση μεταξύ των τιμών και των καταλυμάτων της περιοχής που ψάχνετε θα καταλάβετε αν το κατάλυμα που βρήκατε έχει καλή σχέση ποιότητας-τιμής.

Προσοχή και στις χώρες με διαφορετικό νόμισμα, εκεί η νομισματική διαφορά μπορεί να παίζει το ρόλο της.

Βήμα 3ο: Μην ξεχνάτε την πολιτική ακύρωσης

Το πιο σημαντικό κομμάτι της οργάνωσης ενός ταξιδιού είναι η υπομονή και ουδέποτε δεν πρέπει να μας συνεπάρει ο ενθουσιασμός μας.

Τόσο στα αεροπορικά εισιτήρια όσο και στην κράτηση καταλύματος πρέπει να τσεκάρουμε όλες μας τις επιλογές δεύτερη και Τρίτη φορά.

Στα σημαντικά λοιπόν βήματα της κράτησης μέσω Airbnb είναι η πολιτική ακύρωσης. Προβλέπεται επιστροφή χρημάτων σας σε περίπτωση που ακυρώσετε την κράτηση;

Σκεφτείτε να μην καταφέρετε να πάτε τελικά στο προγραμματισμένο ταξίδι σας. Δε θα ήταν χρήσιμο να σας επιστραφεί όλο ή έστω ένα μέρος του συνολικού ποσού που πληρώσατε.

Βήμα 4ο: Άμεση επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη

Η προσωπική σχέση με τον ιδιοκτήτη, πάντα μέσω τις πλατφόρμας, είναι κάτι που μπορεί να σας γλιτώσει από ταλαιπωρία. Αρχικά, μπορείτε να μιλήσετε μαζί του για την ημέρα της άφιξης σας και το check-in.

Έπειτα, θα σας δώσει οδηγίες για την τοποθεσία του σπιτιού και πώς μπορείτε να φτάσετε εκεί, αλλά και για να σας προμηθεύσει το κλειδί!

Μην το αφήσετε για τελευταία στιγμή, καθώς και ο ιδιοκτήτης έχει καθημερινό πρόγραμμα και υποχρεώσεις και πρέπει να βρει χρόνο.

Επίσης, θα σας δώσει και tips για τη γειτονιά και την πόλη που είστε -που να φάτε, τι να επισκεφτείτε κ.ά.

Με βάση όλα τα παραπάνω η διαμονή σας σε κάποιο Airbnb αναμένεται εξαιρετική και θα σας βοηθήσει να ζήσετε έστω και για λίγο σαν κάτοικος της πόλης/περιοχής που επισκέπτεστε.

Είναι διαφορετικό το να ζήσεις σε ένα σπίτι μιας γειτονιάς π.χ. της Φλωρεντίας που θα νιώσεις για λίγο ένας ντόπιος που ξεκινά την μέρα του από εκεί και πολύ κλασσικό το να επιλέξεις ένα ξενοδοχείο.

Το Airbnb λοιπόν, σας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσετε από πρώτο χέρι την κουλτούρα και τις συνήθειες ενός λαού, μιλώντας με κάποιον που κατάγεται από εκεί και είναι σίγουρα πρόθυμος να σας βοηθήσει!