Ξυραφάκι τέλος – Γιατί οι γυναίκες αγαπάμε την αποτρίχωση με λέιζερ;

Και ποια από εμάς δεν θα ήθελε να έχει λείο και απαλό δέρμα χωρίς κόπο; Η αποτρίχωση είναι από τις βασικότερες κινήσεις φροντίδας και περιποίησης κάθε γυναίκας.

Ξυράφι, κερί και αποτριχωτικές κρέμες είναι κάποιες από τις μεθόδους με τις οποίες μπορείτε να απαλλαγείτε από τις ανεπιθύμητες τρίχες στο σώμα και το πρόσωπο σας.

Μάλιστα το ξυραφάκι είναι η απλούστερη μέθοδος αποτρίχωσης και αυτή που προτιμούσε πριν κάποια χρόνια η πλειοψηφία των γυναικών.

Τα τελευταία χρόνια όμως, όλο και περισσότερες είναι οι γυναίκες που επιλέγουν τη μέθοδο αποτρίχωσης με λέιζερ στα ινστιτούτα ομορφιάς ή σε δερματολογικά ιατρεία.

Εκτός από τον εύλογο λόγο, ότι θα απαλλαγείτε μια για πάντα από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, σε όποιο σημείο του σώματός σας ή του προσώπου, πλέον η τιμή της κάθε συνεδρίας δεν είναι απαγορευτική.

Όσες γυναίκες έχουν δοκιμάσει αποτρίχωση με laser, στα θετικά συγκαταλέγουν ότι βλέπουν αποτέλεσμα από την πρώτη κιόλας συνεδρία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι τα καλύτερα λεφτά που έχω δώσει για την περιποίησή μου».

Ένας εξίσου σημαντικός λόγος που οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν την αποτρίχωση με λέιζερ είναι λόγω της θυλακίτιδας.

Μια πολύ συχνή πάθηση του δέρματος, που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες, αφού μπορεί να εκδηλωθεί σε διάφορα σημεία του σώματος όπου υπάρχει τριχοφυΐα, όπως οι μηροί, το μπικίνι, οι μασχάλες και η περιοχή των μαλλιών στο κεφάλι.

Για εσάς όμως που είστε διστακτικές, είτε φοβάστε μην πονέσετε θα πρέπει να σας πούμε ότι η πλειοψηφία των προς αποτρίχωση περιοχών είναι σχεδόν ανώδυνη.

Δεν χρειάζεται αναισθησία στις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ κατά  τη διάρκεια της συνεδρίας τοποθετείται ψυχρός αέρας στη συσκευή λέιζερ για να μειώνει τον πόνο.

Διαβάστε ακόμη: Μάσκα προσώπου για να λάμψεις πριν το ραντεβού σου

Παρακάτω σας λύνουμε μερικές από τις πιο συχνές απορίες σχετικά με την αποτρίχωση με λέιζερ.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε σε 5+1 ερωτήσεις

1.Ποια εποχή πρέπει να ξεκινήσω αποτρίχωση με λέιζερ

Το βασικό που πρέπει να προσέχουμε κατά την αποτρίχωση με laser είναι η έκθεση στον ήλιο.

Στη χώρα μας, που έχουμε πάντα ήλιο δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη εποχή που θεωρείται καλύτερη από τις άλλες.

Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον για μία εβδομάδα μετά τη συνεδρία, θα πρέπει να τον αποφεύγουμε και να προστατευόμαστε με τη χρήση αντηλιακών με SPF30+ σε όποια περιοχή εκτίθεται στον ήλιο.

2. Γιατί χρειάζονται επαναληπτικές συνεδρίες;

Η αποτρίχωση με laser στοχεύει στην οριστική απαλλαγή μας από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Εξαφανίζει πλήρως, όμως, μόνο τις τρίχες που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης.

Όλες οι υπόλοιπες θα αρχίσουν να ξαναβγαίνουν μετά από καιρό, οπότε κάθε συνεδρία καταστρέφει κι άλλες τρίχες που βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

3. Θα πονέσω;

Για τους περισσότερους και στην πλειοψηφία των προς αποτρίχωση περιοχών είναι ανώδυνο.

Όσοι ασθενείς ένιωσαν κάτι και σε ευαίσθητες περιοχές όπως πχ το άνω χείλος, η αίσθηση ήταν σαν τσίμπημα από κουνούπι. Δεν χρειάζεται αναισθησία στις περισσότερες περιπτώσεις και κατά τη διάρκεια της θεραπείας τοποθετείται ψυχρός αέρας στη συσκευή laser, o οποίος μειώνει τον πόνο.

4. Μπορώ να κάνω αποτρίχωση κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης;

Στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, συνίσταται η αποφυγή της αποτρίχωσης.

Στο δεύτερο τρίμηνο γίνεται πάντα σε συνεννόηση με τον γυναικολόγο και σε περιοχές μικρές και λιγότερο επώδυνες με αραιή τριχοφυΐα. Ενδείκνυται η αποφυγή της περιοχής του μπικίνι.

Στο τρίτο τρίμηνο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και μπορείτε να κάνετε κανονικά laser αποτρίχωση.

Κατά τη διάρκεια του θηλασμού συνίσταται η αποφυγή της αποτρίχωσης σε μεγάλες περιοχές καθώς, κατά την καταστροφή της τρίχας, παράγονται μικροποσότητες θείου και αμμωνίας που περνάνε στην κυκλοφορία του αίματος και πιθανόν στο μητρικό γάλα.

5. Πόσες συνεδρίες απαιτούνται

Συνήθως απαιτούνται 6-8 συνεδρίες για το σώμα και 8-10 για το πρόσωπο με μεσοδιάστημα 45-60 ημερών.

6. Μπορώ να κάνω λέιζερ εάν έχω ξανθιές τρίχες;

Το laser στοχεύει στη μελανίνη που βρίσκεται στη ρίζα της τρίχας και να την καταστρέφει.

Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα σε σκουρόχρωμες και χοντρές τρίχες οι οποίες περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα της χρωστικής.

Επομένως, οι ξανθές τρίχες που δεν περιέχουν αρκετή χρωστική, θα χρειαστούν περισσότερες συνεδρίες για να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα.

Λοιπόν, σου φάνηκε ενδιαφέρον;