Λευκά ρούχα: Διώξτε λεκέδες και κιτρινίλες

Τα λευκά ρούχα μπορεί να είναι ωραία, στιλάτα, κομψά και να ταιριάζουν σε κάθε περίσταση, έχουν όμως ένα κακό.

Λερώνονται εύκολα, και όχι μόνο λερώνονται αλλά μπορεί να αποκτήσουν λεκέδες και κιτρινίλες που να μην φεύγουν με τίποτα!

Το αγαπημένο σου λευκό φόρεμα, ή η μπλούζα ή  το σορτσάκι έχει λεκέδες που όσες φορές κι αν τα πλύνεις στο πλυντήριο δεν φεύγουν;

Δείτε παρακάτω μερικούς τρόπους να καθαρίσετε και να απομακρύνετε τις ανεπιθύμητες κιτρινίλες.

Πλύντε μόνο με κρύο νερό

Ίσως να είναι άγνωστο σε πολλές νοικοκυρές, αλλά το ζεστό νερό «σταθεροποιεί» τους κίτρινους λεκέδες. Γι’ αυτό το λόγο, καλό θα ήταν πριν βάλετε το ρούχο στο πλυντήριο, να του βάλετε κρύο νερό.

Χρησιμοποιήστε ασπιρίνη

Η ασπιρίνη είναι γνωστή για τις ιδιότητες της και σε άλλα πράγματα. Έτσι και στο πρόβλημα των λεκέδων στα λευκά σας ρούχα, η ασπιρίνη μπορεί να σας βγάλει “ασπροπρόσωπους”.

Σε ένα φλιτζάνι που θα γεμίσετε μέχρι τη μέση με ζεστό νερό, θρυμματίστε 2 ασπιρίνες και μουσκέψτε το ρούχο που θέλετε μέσα στο υγρό, αφήνοντας το να μουλιάσει δύο με τρεις ώρες. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

Σόδα με νερό

Φτιάξτε μια πάστα από την κλασική μαγειρική σόδα και νερό. Με μια οδοντόβουρτσα, τρίψτε το μίγμα στο λεκέ και αφήστε να δράσει για περίπου μια ώρα. Έπειτα, μπορείτε να το πλύνετε (κατά προτίμηση με κρύο νερό).

Υγρό απορρυπαντικό πιάτων; Κι όμως

Το απορρυπαντικό πιάτων μπορεί να βοηθήσει στο να απομακρύνει τους λεκέδες από τα λευκά σας ρούχα.

Ανακατέψτε ένα μέρος από υγρό απορρυπαντικό για τα πιάτα με δύο μέρη οξυζενέ, τρίψτε ελαφρά πάνω στο λεκέ την πάστα που θα έχει δημιουργηθεί και περιμένετε να δράσει για μία περίπου ώρα.

Βάλτε λεμόνι

Χρησιμοποιήστε ένα λεμόνι και ανακατέψτε το με την ίδια ποσότητα νερού και αφήστε το να δράσει περίπου για μισή ώρα. Έπειτα, βάλτε το ρούχο στο πλυντήριο.

Επίσης, μπορείτε σε ένα λίτρο ζεστό νερό να διαλύσετε 3- 4 κουταλιές του γλυκού αλάτι και να τρίψετε με αυτό τις περιοχές με τους λεκέδες ή τις κιτρινίλες.