Εκτυπωτής βρίσκει την απόχρωση make up που σου ταιριάζει

Για άλλη μια φορά η τεχνολογία μας δείχνει τη δύναμή της, καθώς αυτή τη φορά μια ομάδα ανθρώπων δημιούργησε ένα πρωτοποριακό μηχάνημα, ο λόγος για τον εκτυπωτή make up.

Πιο συγκεκριμένα, ο συγκεκριμένος εκτυπωτής makeup είναι ο πρώτος που κυκλοφόρησε στην αγορά, όπου επιτρέπει στους χρήστες να σκανάρουν το πρόσωπό τους για να βρουν την τέλεια απόχρωση που τους ταιριάζει ανάλογα με την επιδερμίδα τους.

Η επαναστατική συσκευή, που λέγεται Opte, αποτελεί αποτέλεσμα 13 ετών έρευνας και παρά το υψηλό κόστος του (περίπου 560 ευρώ), έχει ήδη λίστα αναμονής 25.000 ατόμων.

Όσον αφορά για το πώς λειτουργεί το μηχάνημα, ένας από τους δημιουργούς του, ο Thomas Rabe, εξηγεί:

«Εντοπίζει περισσότερες ατέλειες και δυσχρωμίες από το ανθρώπινο μάτι. Δεν είναι μόνο ο μοναδικός εκτυπωτής χειρός για αισθητική χρήση αλλά και ο μοναδικός οικιακός εκτυπωτής χειρός».

Η αποτελεσματικότητά της συσκευής αυτής βασίζεται σε μια κάμερα υψηλής ευκρίνειας, η οποία καταγράφει πάνω από 200 εικόνες ανά δευτερόλεπτο σκανάροντας το δέρμα με μπλε φως και ανιχνεύοντας περιοχές σκουρότερες από την υπόλοιπη επιφάνειά του.

Για περισσότερα σχετικά άρθρα για τη ΜΟΔΑ δείτε ΕΔΩ

Όταν αναγνωρίσει δυσχρωμίες, απελευθερώνει σταγονίδια ενός σέρουμ με χρώμα ειδικά σχεδιασμένου ώστε να καλύπτει τις ατέλειες.

Η διαδικασία διαρκεί περίπου πέντε λεπτά και το αποτέλεσμα είναι ένα αόρατο και ταυτόχρονα αψεγάδιαστο μέικαπ. Εκτός από κάλυψη, υπόσχεται θεραπευτική δράση, χάρη στη νικοτιναμίδη που περιέχει, μια ουσία που με την πάροδο του χρόνου μειώνει την όψη των κηλίδων.

Εκτός αυτών, το makeup της συσκευής μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για δυσχρωμίες στην περιοχή του στήθους, όπου «πολλές γυναίκες έχουν βλάβες από τον ήλιο, και όπου αποφεύγουν να φορούν makeup γιατί μπορεί να αφήσει λεκέδες στα ρούχα».

Έτσι, το Οpte αναλύει κάθε εκατοστό του δέρματός σας για να στοχεύσει και να αντιμετωπίσει τα μαύρα στίγματα με πρωτοφανή ακρίβεια.

Διαβάστε ακόμη:

Τα λάθη που κάνεις και το concealer σου δεν καλύπτει τις ατέλειες

Οι ωραιότερες αποχρώσεις στα κραγιόν για το καλοκαίρι του 2022