Tips για να απολαύσετε το μπάνιο στη θάλασσα με τα παιδιά

Καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα, ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού στην άμμο, ήλιος και καλό φαγητό, πολλές όμως μανούλες έχουν άγχος όταν βρίσκονται στην παραλία με τα παιδιά τους.

Η ώρα των καλοκαιρινών διακοπών έφτασε και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικές με το παιδί μας στην παραλία.

Το άγχος των γονιών κατά την παρουσία των παιδιών τους στην παραλία είναι πολύ μεγάλο και αρκετές φορές δεν καταφέρνουν να απολαύσουν το μπάνιο τους.

Πρέπει ωστόσο να γίνουν κάποια βήματα για να αποφύγουμε την κούραση και να χαλαρώσουμε με τον ήλιο και τη θάλασσα

Με απλά tips θα απολαύσετε πραγματικά το μπάνιο σας, συνδυάζοντας την επιθυμία του παιδιού σας για ατελείωτες βουτιές μέσα στο νερό και συνεχή παρουσία στον ήλιο με τη διατήρηση της ψυχραιμίας σας.

Σωστή επιλογή παραλίας

Η ενδεδειγμένη λύση είναι μια παραλία με άμμο, στην οποία να υπάρχουν καθαρά νερά(η γαλάζια σημαία είναι η χαρακτηριστική ένδειξη) και όσο το δυνατόν λιγότερο απάνεμες.

Αποφύγετε τις παραλίες με κύμα και θαλάσσια ρεύματα για να μην βρεθείτε σε δύσκολη θέση.

Ακόμα θα πρέπει να αποφύγετε σημεία με βράχια που κρύβουν κινδύνους για τα παιδιά.

Έχετε τον έλεγχο όταν το παιδί σας κολυμπάει

Το πιο σημαντικό είναι να μην αφήνετε τα παιδιά να κολυμπούν μόνα τους και εσείς να βρίσκεστε στην καφετέρια, στην ξαπλώστρα ή στην κοντινή ταβέρνα έχοντας μόνο οπτική επαφή.

Μια στιγμή αρκεί για να χαθεί από τα μάτια σας και να πραγματοποιηθεί το πιο κακό σενάριο. Ποτέ μην υπερεκτιμάτε τις δυνατότητες του παιδιού στη θάλασσα ακόμα και αν πηγαίνει κολυμβητήριο.

Αν δεν είστε σε μια παραλία με άμμο δώστε τους να καταλάβουν πως αν κάνουν βουτιά ενδεχομένως να χτυπήσουν το κεφάλι τους σε κάποιο βράχο.

Είναι σημαντικό να ορίζετε στα παιδιά σας μέχρι που μπορούν να κολυμπήσουν, ενώ εάν θέλουν να πάνε πιο βαθιά, θα πρέπει πάντα να τα συνοδεύετε.

 

Προσοχή στον ήλιο

Είναι γνωστό ότι η ακτινοβολία και η έκθεση του παιδιού στον ήλιο δίνει την απαραίτητη βιταμίνη Α και D, ωστόσο το δέρμα τους είναι πολύ ευαίσθητο ενώ η ηλίαση ή η αδιαθεσία μπορούν να σας χαλάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές.

Θα πρέπει λοιπόν να προσέχετε πολύ και να μην αφήνετε το παιδί στον ήλιο κυρίως μεταξύ 11.00 το πρωί με 17:00 το απόγευμα.

Πρέπει να φοράει πάντα καπέλο, ακόμα κι αν παίζει στην ακροθαλασσιά, ενώ θυμηθείτε να του ανανεώνετε την αντηλιακή κρέμα αρκετά συχνά.

Σημαντική είναι η ενυδάτωση για να αναπληρώσει ο οργανισμός τα υγρά που χάνει από την έκθεση στον ήλιο αλλά θα πρέπει να αποφεύγετε να του δίνετε πολύ παγωμένο νερό.

Οι κίνδυνοι που εγκυμονεί το φαγητό

Είναι λογικό οι πολλές ώρες στην παραλία να κάνουν τα μικρά παιδιά να πεινάσουν έπειτα από κολύμπι, βουτιές και παιχνίδι στην άμμο.

Το καλύτερο θα είναι να ταίσετε τα παιδιά σας όταν θα φύγετε από την παραλία και ολοκληρώσετε το μπάνιο σας αφού θα μπορεί να ξαναμπεί στη θάλασσα 3 με 4 ώρες μετά το γεύμα.

Αναλογιστείτε ότι γεύμα θεωρείται ακόμα κι ένα σάντουιτς, ενώ τα πολλά φρούτα που οι περισσότεροι θεωρούμε αθώα, είναι δύσπεπτα για τα παιδιά και καλό είναι να αποφεύγονται ενόσω το παιδί κάνει μπάνιο στη θάλασσα.

Προσοχή! Κατά τη διαδικασία της πέψης υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της εισρόφησης νερού στους πνεύμονες.

Το παιδί στην παραλία θα πρέπει να ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες και με τις παραπάνω συμβουλές μπορείτε να χαρείτε όλοι μαζί τη θάλασσα και τα παιχνίδια στην άμμο. Οπωσδήποτε για τα μικρότερα παιδιά μην ξεχνάτε ποτέ τα μπρατσάκια τους.