Τηλεργασία: Πώς να δουλέψεις αποτελεσματικά από το σπίτι

Τηλεργασία: O κορωνοϊός τον τελευταίο χρόνο έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας, επηρεάζοντας την καθημερινότητά μας, και φυσικά την εργασία μας.

Οι ιθύνοντες της χώρας, εισήγαγαν την εξ αποστάσεως εργασία για τους εργαζόμενους στο πλαίσιο διαφύλαξης της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού,με αποτέλεσμα να καλούμαστε να δουλέψουμε από το σπίτι μας.

Και μπορεί η πρώτη εντύπωση, στο άκουσμα της «δουλειάς από το σπίτι», να είναι θετική καθώς γλιτώνουμε τον χρόνο μετακίνησης από και προς τη δουλειά μας, τι γίνεται όταν τα πράγματα δεν πάνε έτσι όπως τα έχουμε φανταστεί;

Δεν είναι λίγες οι εργαζόμενες γυναίκες που δουλεύοντας από το σπίτι, νιώθουν μη αποτελεσματικές, συναντώντας δυσκολίες κατά την εργασία τους.

Η επαφή με τους συναδέλφους, και τον επαγγελματικό χώρο παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην εργασία μας, και αυτό μάλλον ήταν το τελευταίο πράγμα που θα συνειδητοποιούσαμε.

Πώς όμως να κάνεις τη δουλειά από το σπίτι αποτελεσματική;

  1. Πείτε «όχι» στα social media

Θεωρήστε πως είστε στον επαγγελματικό χώρο εργασίας σας και κλείστε τις συνομιλίες από facebook, what’up κ.τ.λ., όταν κάνεις μια τηλεδιάσκεψη, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της δουλειάς σου.

Είναι πολύ εύκολο να αποσυγκεντρωθείτε από τις ειδοποιήσεις, τα ενοχλητικά μηνύματα.

2. Ο χώρος εργασίας

Είναι σημαντικό να έχετε το δικό σας χώρο εργασίας ακόμη και στο σπίτι.

Δουλεύοντας από το σπίτι θα συνειδητοποιήσετε ότι είναι αρκετά σημαντικό να έχετε ένα συγκεκριμένο μέρος στο οποίο θα εργάζεστε.

Μάλιστα, ο χώρος σας θα πρέπει να σας εμπνέει και να είναι έτσι διαμορφωμένος ώστε να μην υπάρχει φασαρία, να είναι ευήλιο και φωτεινό.

Διαλέξτε το πιο φωτεινό δωμάτιο στο σπίτι, ή εάν δεν διαθέτετε έξτρα δωμάτιο, μετατρέψτε ένα μέρος του σπιτιού.

3. Τηρήστε πιστά το ωράριο 

Σύμφωνα με έρευνες, ένα μεγάλο ποσοστό όσων εργάζονταν από το σπίτι δήλωσε ότι δούλευε περισσότερες ώρες από ό,τι συνήθως.

Ο χρόνος που κερδίζεις από τη μεταφορά από και προς το γραφείο, από το μεσημεριανό διάλειμμα ή από τη συνάντηση με κάποιον συνάδελφο διατίθεται κατά κύριο λόγο στη δουλειά.

Η λύση είναι να δουλεύεις όπως θα έκανες εάν ήσουν στο γραφείο.

Διαβάστε ακόμη:

Οικογενειακοί καβγάδες – Πώς επηρεάζουν το παιδί

Κατοικίδιο και παιδί: Ποια είναι τα οφέλη (vid)