Τα φρούτα που πρέπει να αποφεύγετε κατά την εγκυμοσύνη

Οι λιγούρες κατά την εγκυμοσύνη είναι σύνηθες φαινόμενο και δη τους καλοκαιρινούς μήνες όπου λαχταράτε κάτι γλυκό και δροσιστικό με τα φρούτα να μοιάζουν ιδανική επιλογή.

Μάλιστα τα φρούτα ως εξαιρετική πηγή βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών, πρέπει να επιλέγονται ιδίως ανάμεσα σε τροφές που είναι επεξεργασμένες, junk food, τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες κ.τ.λ.

Αν και τα φρούτα συγκαταλέγονται στις υγιεινές τροφές που πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας γενικά και κατά την εγκυμοσύνη, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα που πρέπει να αποφεύγουμε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν είναι όλα τα φρούτα εξίσου καλά για τους μήνες της εγκυμοσύνης. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά φρούτα που θα ήταν καλό να αποφεύγετε να καταναλώνετε λόγω των επιδράσεων που μπορεί να έχουν στο σώμα σας. Πιο αναλυτικά:

Κονσερβοποιημένα φρούτα

Τα φρούτα σε κονσέρβα συχνά περιέχουν μεγάλο αριθμό συντηρητικών, τα οποία μπορεί να είναι τοξικά για την υγεία της μητέρας και του εμβρύου εάν καταναλωθούν σε υψηλές ποσότητες. Μπορεί επίσης να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, κάτι που είναι ιδιαίτερα επιβλαβές εάν έχετε προδιάθεση για διαβήτη κύησης.

Για περισσότερα σχετικά άρθρα δείτε τη στήλη ΜΑΜΑ-ΠΑΙΔΙ

Καρπούζι

Mπορεί να λαχταράτε να φάτε το αγαπημένο γλυκό φρούτο του καλοκαιριού, και να το προτιμάτε συγκριτικά με ένα παγωτό, ωστόσο χρειάζεται προσοχή κατά την κατανάλωσή του την περίοδο της εγκυμοσύνης, καθώς είναι πλούσιο σε σάκχαρα και μπορεί να αυξήσει απότομα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας.

Το καρπούζι είναι διουρητικό, που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στην αποβολή των τοξινών από το σώμα. Αλλά μπορεί επίσης να αναγκάσει το σώμα να αποβάλλει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά πριν αυτά αφομοιωθούν από τον οργανισμό, θέτοντας σε κίνδυνο τη συνολική υγεία σας, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί.

Μπανάνα

Οι μπανάνες είναι γνωστές για τα πολλά οφέλη τους για την υγεία, όπως η βελτίωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, η προώθηση της υγείας του πεπτικού συστήματος και η υποστήριξη της υγείας της καρδιάς.

Όμως, οι μπανάνες ίσως να είναι καλύτερο να αποφεύγονται στην εγκυμοσύνη, σύμφωνα με τους ειδικούς, καθώς περιέχουν χιτινάση, ουσία που μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες. Έτσι, εάν έχετε ιστορικό αλλεργιών, ίσως να είναι καλύτερο να τις αποφύγετε.

*Σε κάθε περίπτωση, προτιμάται να ακολουθείτε τις συμβουλές του γιατρού σας, καθώς ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και χρειάζεται τη δική του αντιμετώπιση.

Διαβάστε ακόμη: Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα τρόφιμα για τα παιδιά