Το φρούτο που συνιστούν οι διαιτολόγοι για το κοιλιακό λίπος

Το κοιλιακό λίπος είναι ένα μόνιμο άγχος των περισσοτέρων γυναικών, ιδίως έπειτα από πρόσφατη εγκυμοσύνη.

Και ποια γυναίκα δεν θα ήθελε επίπεδη κοιλιά; H απάντηση είναι όλες, τι βοηθά όμως στη μείωση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς;

Όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση μήλων μέσα στην ημέρα μπορεί να έχει αρκετά οφέλη για την υγεία, αλλά και να βοηθήσει στην απώλεια λίπους.

Μάλιστα οι ίδιες έρευνες αποκαλύπτουν ότι η κατανάλωση μήλων συντελεί στη μείωση του κινδύνου για εμφάνιση διαβήτη.

Αναφορικά με την απώλεια βάρους και το ανεπιθύμητο κοιλιακό λίπος τα μήλα βοηθούν σε αυτό, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό.

Στην πραγματικότητα, ένα μεσαίο μήλο αποτελείται από περίπου 86% νερό. Τα πλούσια σε νερό τρόφιμα επιφέρουν πολύ πιο γρήγορα κορεσμό, με αποτέλεσμα να μην νιώθετε ότι πεινάτε.

Τα τρόφιμα με χαμηλή πυκνότητα θερμίδων, όπως τα μήλα, τείνουν να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και φυτικές ίνες. Ένα μεσαίο μήλο έχει μόνο 95 θερμίδες, αλλά άφθονο νερό και ίνες.

Διαβάστε επίσης: Αϋπνία: Τα 4 καλύτερα βότανα για ύπνο – Τι συνιστούν οι ειδικοί

Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι τα τρόφιμα με χαμηλές πυκνότητες θερμίδων προάγουν την πληρότητα, τη μειωμένη πρόσληψη θερμίδων και  την απώλεια βάρους.

Ένας επιπλέον λόγος που αυτό το φρούτο μπορεί να γίνει ο καλύτερος σας «φίλος» στην προσπάθεια να χάσετε βάρος είναι ότι η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό που διαθέτει, μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην απώλεια βάρους και κοιλιακού λίπους, όπως υποστηρίζουν διάσημοι διαιτολόγοι.

Το πλούσιο σε φυτικές ίνες μήλο, δημιουργεί το αίσθημα της πλήρωσης κι έτσι η κατανάλωσή του πριν το γεύμα συμβάλλει στην κατανάλωση μικρότερων ποσοτήτων φαγητού.

Μάλιστα, διαιτολόγοι στην Αμερική υποστηρίζουν ότι εντάσσοντας το συγκεκριμένο φρούτο στη διατροφή, έχει την ικανότητα να μειώσει το βάρος.

Σε μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε γυναίκες με υπερβολικό βάρος που ακολουθούσαν δίαιτα χαμηλών θερμίδων ή μείωσης βάρους, η πρόσληψη μήλων σχετίστηκε με απώλεια βάρους.

Όλα τα μήλα,ανεξαρτήτως ποικιλίας αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για την απώλεια βάρους και την υγεία γενικότερα ειδικά όταν αντικαθιστούν άλλα σνακ με υψηλότερες θερμίδες.

«Αντικαθιστώντας τις διατροφικές επιλογές με επιλογές τροφών που έχουν χαμηλότερες θερμίδες η καθαρή θερμιδική σας πρόσληψη θα μειωθεί εγγενώς, οδηγώντας σε απώλεια βάρους», λέει  διακεκριμένη διαιτολόγος.

Για περισσότερα σχετικά άρθρα δείτε τη στήλη ΥΓΕΙΑ&ΟΜΟΡΦΙΑ