Σπάνε τα νύχια σου; Τι να κάνεις για να τα δυναμώσεις

Σπάνε τα νύχια σου; Ποιες είναι οι αιτίες που τα νύχια σου ξεφλουδίζουν, είναι εύθραυστα και σπάνε;

Σίγουρα έχει συμβεί σε όλες μας κατά διαστήματα τα νύχια μας να σπάνε πολύ εύκολα.

Τα νύχια “μαρτυρούν” πολλά για τη γυναίκα, καθώς εκτός από τους καλλωπιστικούς λόγους, το να δείχνουν δηλαδή όμορφα και περιποιημένα, αποτελούν και σημάδι καλής υγείας.

Ποιες είναι οι αιτίες που τα νύχια σου είναι εύθραυστα;

Διατροφή/ έλλειψη σιδήρου

Είναι ο Νο1 παράγοντας. Η σωστή διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία βοηθά σε ολόκληρο τον οργανισμό έως και τα νύχια. Εάν λοιπόν, η διατροφή σου είναι φτωχή σε σίδηρο και βιταμίνες, αυτό έχει αντίκτυπο και στα νύχια σου, τα οποία ξεφλουδίζουν και δημιουργούνται λευκές κηλίδες.

Μανικιούρ/Βερνίκια νυχιών

Το ξέρουμε ότι λατρεύεις το ημιμόνιμο, όπως και να βλέπεις συνεχώς βαμμένα τα νύχια σου. Ωστόσο, το να βάφεις συνεχώς τα νύχια σου αυτό, μπορεί να είναι καταστροφικό για την υγεία τους, καθώς οδηγεί στο σπάσιμό τους.

Η συχνή χρήση τεχνικών μανικιούρ, όπως τεχνητά νύχια, ημιμόνιμο, gel, διάρκειας, συχνή χρήση ασετόν κι άλλα, αλλοιώνουν και ταλαιπωρούν την επιφάνεια του νυχιού.

Για το λόγο αυτό, πρέπει να αφήνεις τα νύχια σου να ξεκουράζονται για λίγες ημέρες και μετά μπορείς να κάνεις και πάλι το αγαπημένο σου μανικιούρ.

Δερματολογικές παθήσεις

Κάποιες δερματολογικές παθήσεις όπως η ψωρίαση ή διάφορες μυκητιάσεις, μπορεί να επηρεάσουν τα νύχια σου. Σε αυτήν την περίπτωση είναι καλό να επισκεφθείς το γιατρό σου, για πλήρη διάγνωση και θεραπεία.

Τι να κάνεις για να μην σπάνε τα νύχια σου

1.Σωστή διατροφή 

Πρώτα απ’ όλα, όπως επισημάναμε και παραπάνω, η σωστή διατροφή είναι το Α και το Ω για την υγεία των νυχιών σου και όχι μόνο.

Για  να διατηρήσεις λοιπόν, τα νύχια σου υγιή και ακέραια, επιβάλλεται η πρόσληψη πρωτεϊνών από τις τροφές, η κατανάλωση ψαριών, λαχανικών κ.τ.λ..

2. Ενυδάτωση

Είναι επιτακτική ανάγκη να χρησιμοποιείς μια κρέμα χεριών, που θα χαρίσει  πλήρη ενυδάτωση στα νύχια (και τα πετσάκια) σου διατηρώντας τα γερά.

3. Χρησιμοποίησε γάντια κατά τις δουλειές του σπιτιού

Θα το έχεις ακούσει πολλές φορές…Τα γάντια προστατεύουν τα νύχια σου, σε όλες εκείνες τις περιπτώσεις που τα χέρια σου πρόκειται να έρθουν σε επαφή με πολύ νερό και απορρυπαντικά.

Διαβάστε επίσης:

Μάσκα προσώπου αντιγήρανσης με απλά υλικά

Οι τάσεις στις βαφές μαλλιών το φθινόπωρο του 2021