Νηστεία χωρίς επιπλέον κιλά: Οι τροφές που σε παχαίνουν

Νηστεία χωρίς επιπλέον κιλά: Η περίοδος της νηστείας είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να τραφούμε πιο υγιεινά και να χάσουμε το ανεπιθύμητο βάρος.

Τι γίνεται όμως όταν αντί να χάσουμε βάρος αντιθέτως βλέπουμε τον δείκτη της ζυγαριάς να παίρνει την «ανηφόρα»;

Η πλειοψηφία των ανθρώπων που νηστεύουν, αγνοούν κάποιες διατροφικές «παγίδες» οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν στην αύξηση του βάρους.

Πιστεύοντας ότι εάν καταναλώνουν κρέας, γαλακτοκομικά και γλυκά θα αδυνατίσουν. Που κρύβονται οι «παγίδες» σύμφωνα με τους ειδικούς;

Το «μένουμε σπίτι» ενθαρρύνει τα τσιμπολογήματα

Πολλοί διατροφολόγοι επισημαίνουν ότι η περίοδος της καραντίνας που μας υποχρεώνει να μένουμε σπίτι μας, μπορεί να αποβεί καταστροφική για τη διατροφή και την υγεία μας.

Είναι σημαντικό να τρεφόμαστε σωστά, ισορροπημένα και μετρημένα και φυσικά να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, ότι είδος γυμναστικής θέλουμε ακόμη και το απλό περπάτημα.

Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω τρόφιμα που δεν είναι τόσο «αθώα» όσο νομίζετε:

Χαλβάς

Είναι γνωστός για την υψηλή θρεπτική του αξία, είναι νόστιμος, νηστίσιμος αλλά και… θερμιδογόνος. Καταναλώστε ημερησίως ένα κομμάτι χαλβά για να αποφύγετε τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Γλυκά του κουταλιού

Άλλη μια «παγίδα» είναι τα γλυκά του κουταλιού. Μπορεί να είναι πιο υγιεινά από ότι μια πάστα, αλλά έχουν ισχυρή ποσότητα ζάχαρης, που ισοδυναμεί με πολλές θερμίδες.

Καταναλώστε γλυκά του κουταλιού, παστέλια, κουλούρια και οποιοδήποτε νηστίσιμο επιδόρπιο 2 φορές την εβδομάδα.

Ξηροί καρποί

Μια επίσης διατροφική «παγίδα» είναι οι ξηροί καρποί. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που πιστεύουν ότι οι ανάλατοι ξηροί καρποί είναι υγιεινοί. Και έτσι είναι.

Αλλά αγνοούν ότι η υψηλή κατανάλωση ξηρών καρπών μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση του βάρους.

Παν μέτρον άριστον, έλεγαν οι αρχαίοι και είχαν δίκιο! Περιορίστε τους σε 2 με 3 φορές την εβδομάδα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η νηστεία όταν γίνεται σωστά, λαμβάνοντας υπόψιν τον σωστό συνδυασμό τροφών, την κατανάλωση φρούτων, την άσκηση και φυσικά τον έλεγχο και το μέγεθος της μερίδας που καταναλώνετε, μπορεί να σας ωφελήσει καθώς μπορεί να παρατηρηθεί απώλεια βάρους, αλλά και μείωση στην ολική χοληστερίνη.

Διαβάστε ακόμη:

Tι ώρα πρέπει να τρώμε βραδινό για να μην παχύνουμε

3 πράγματα που απασχολούν κάθε γυναίκα

Απώλεια βάρους: Ποιο είδος καφέ βοηθά στο χάσιμο κιλών