Μαύροι κύκλοι: Εξαφάνισε τους με 3 απλές κινήσεις

Μαύροι κύκλοι: Πολλές γυναίκες ταλαιπωρούνται από την εμφάνιση μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, με αποτέλεσμα να ψάχνουν τρόπους για την αντιμετώπισή τους, ώστε να δείχνουν φρέσκες, διώχνοντας τα σημάδια κούρασης.

Σίγουρα το κατάλληλο μακιγιάζ μπορεί να κρύψει τους μαύρους κύκλους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τους εξαφανίσει.

Οι αιτίες που εμφανίζονται μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, είναι πολλές, μεταξύ άλλων η κόπωση, η έλλειψη ύπνου, η ηλικία καθώς με την πάροδο του χρόνου το δέρμα μας χάνει κολλαγόνο, ο τρόπος ζωής, όπως το αλκοόλ, το κάπνισμα, η πολύωρη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και φυσικά τυχόν οφθαλμολογικές παθήσεις.

Η beauty editor, του Womanblog.gr, σας παραθέτει ποια 3 απλά υλικά μπορούν να αντιμετωπίσουν δραστικά τους μαύρους κύκλους από τα μάτια σας.

  1. Αγγούρι

Είναι γνωστό για την περιεκτικότητά του σε νερό και βιταμίνη Κ και μια πολυδοκιμασμένη μέθοδος για τους μαύρους κύκλους.

Κόψτε δυο φέτες αγγουριού και τοποθετείστε τις στην περιοχή των ματιών για 15 – 25 λεπτά και έπειτα ξεπλένετε με κρύο νερό.

2. Πράσινο τσάι

Το τσάι, γνωστό για τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία καταπολέμησης των μαύρων κύκλων.

Βράστε δυο φακελάκια από πράσινο τσάι σε νερό και αφήστε τα στην κατάψυξη για ώρες. Εφαρμόστε στα μάτια σας για 15- 20 λεπτά. Ξεπλένετε πρώτα με λίγο χλιαρό και μετά με κρύο νερό.

3. Κουρκουμάς

Aποτελεί μια θαυματουργή φυσική συνταγή για να καταπραύνει τους μαύρους κυκλους, ο πλόυσιος σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα και ασβέστιο κουρκουμάς.

Βάζετε σε ένα ποτηράκι ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό από ντομάτα, ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό από λεμόνι, προσθέσετε μια πρέζα κουρκουμά, ανακατεύετε και απλώνετε το μείγμα στους μαύρους κύκλους για 10 λεπτά- 15 λεπτά. Ξεπλένετε με άθφονο κρύο νερό.

Και έτσι, με υλικά που έχουμε όλοι μας στο σπίτι μπορούμε να φτιάξουμε θεραπευτικές μάσκες για τους μαύρους κύκλους και να δούμε πραγματικά αποτελέσματα.

Σημειώστε, ότι θα πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία για να δείτε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Διαβάστε ακόμη:

DIY μάσκα προσώπου αντιγήρανσης με απλά υλικά