Μακιγιάζ για ξανθές: Aνάδειξε τα χαρακτηριστικά σου

Μακιγιάζ για ξανθές: Είτε είστε φυσικές ξανθιές είτε όχι, τα παρακάτω 6 βήματα θα αναδείξουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου και σίγουρα θα σου φανούν χρήσιμα.

Αναμφισβήτητα, το μακιγιάζ παίζει βασικό ρόλο στην εμφάνιση μια γυναίκας, καθώς ολοκληρώνει την εμφάνισή της.

Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν πολλά είδη μακιγιάζ, ανάλογα με την κάθε περίσταση.

Για παράδειγμα διαφορετικό θα πρέπει να είναι το μακιγιάζ σου στην εργασία, διαφορετικό σε μια έξοδο, και αντίστοιχα σε ένα κοινωνικό event.

Στο θέμα λοιπόν της ημέρας, το μακιγιάζ για τις γυναίκες με ξανθό χρώμα μαλλιών ή καστανόξανθο, όλα ξεκινάνε από τη σωστή βάση του make up.

Βήμα 1ο: Η βάση του προσώπου ή αλλιώς το foundation

Eπειδή καμία γυναίκα δεν της αρέσει το ψεύτικο αποτέλεσμα, και επειδή σίγουρα δεν θα θες να φαίνεται το πρόσωπό σου σαν «μάσκα», ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσεις στο foundation.

Το σωστό foundation είναι το Α και το Ω στο μακιγιάζ σου, καθώς το αποτέλεσμα θα πρέπει να δείχνει φυσικό.

Eξάλλου, το φυσικό μακιγιάζ σε γήινους τόνους είναι η πιο ασφαλής επιλογή για κάθε ξανθιά γυναίκα, σε ότι απόχρωση είναι τα μαλλιά της.

Αν έχεις ψυχρό τόνο τότε προτιμήστε ένα makeup με βάση το ροζ, ενώ αν έχεις θερμό τόνο κάποιο με κιτρινωπή βάση.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις τον τόνο του δέρματος σου, ένα απλό τρικ για να το ανακαλύψεις είναι να κοιτάξεις τις φλέβες στο εσωτερικό μέρος του καρπού σου.

Αν φαίνονται μπλε, τότε έχεις ψυχρό υποτόνο, ενώ αν είναι πράσινες έχεις θερμό υποτόνο.

Βήμα 2ο: Σκιές ματιών

Εάν είσαι ξανθιά προτίμησε σκιές ματιών σε γήινα χρώματα όπως μπεζ, καφέ, ροζ, τα οποία προσθέτουν χρώμα, κάνοντάς σε να φαίνεσαι λαμπερή και ξεκούραστη.

Αν έχεις καστανά μάτια, εκτός από τα γήινα χρώματα σκιών, μπορείς να δοκιμάσεις και πιο έντονες, όπως μωβ, μπλε, γκρι.

Για εσένα που έχεις μπλε ή πράσινα μάτια, τότε είναι προτιμότερο να αποφύγεις τα πολύ έντονα χρώματα και να περιοριστείς στις γήινες αποχρώσεις που θα αναδείξουν το χρώμα των ματιών σου.

Βήμα 3ο: Βλεφαρίδες

Δεν λείπει σχεδόν ποτέ από το μακιγιάζ. Ο λόγος για την αγαπημένη σε όλες τις γυναίκες, μάσκαρα.

Ολοκληρώνει το μακιγιάζ των ματιών, προσδίδοντας την ένταση και το σαγηνευτικό βλέμμα που χρειάζεσαι.

Μπορείς να εφαρμόσεις μαύρο χρώμα μάσκαρα για έντονο αποτέλεσμα ή καφέ για πιο διακριτικό αποτέλεσμα.

Βήμα 4ο: Φρύδια – Η «κορνίζα» του προσώπου

Τα καλοσχηματισμένα φρύδια μπορούν να αλλάξουν ολόκληρη την όψη του προσώπου.

Το γέμισμα των φρυδιών είναι ένα βήμα υποχρεωτικό για το μακιγιάζ σου. Στις φυσικές ξανθές τα φρύδια πολλές φορές είναι τόσο αχνά που είναι σχεδόν ανύπαρκτα.

Η απόχρωση που θα χρησιμοποιήσεις για εσένα που είσαι ξανθιά πρέπει να είναι 1-2 τόνους πιο σκούρα από αυτή των μαλλιών σου έτσι ώστε να δημιουργεί μια  όμορφη αντίθεση.

Βήμα 5ο: Μην ξεχνάς το ρουζ

Εάν είσαι ανοιχτόχρωμη ξανθιά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και πάλι απαλά χρώματα όπως το ροζ, ενώ στις πιο σκούρες ξανθές ή καστανόξανθες, κατάλληλο είναι ένα καφετί ροζ χρώμα.

Βήμα 6o: Χείλη

Και πάλι τα ροζ χρώματα στα χείλη είναι must για τις ξανθιές. Μπορείς να προτιμήσεις επίσης και nude αποχρώσεις, είτε σε ματ μορφή είτε σε gloss.

Παρ όλα αυτά για μια βραδινή έξοδο το κόκκινο χρώμα στα χείλη είναι μια διαχρονική επιλογή κάνοντας εκθαμβωτικό το αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: Xειμώνας/ Φθινόπωρο 2021: Τα κραγιόν που θα φορεθούν