Ηλεκτρονικές αγορές: Πώς να διαλέξεις το σωστό νούμερο ρούχου

Ηλεκτρονικές αγορές: Εν έτει 2020 και εν μέσω κορωνοϊού, οι ηλεκτρονικές αγορές είναι ο πλέον αναπτυγμένος τρόπος για να αγοράζετε με ασφάλεια.

Δεν είναι τυχαίο, ότι οι εταιρείες ταχυμεταφορών τον τελευταίο μήνα και εν όψει Χριστουγέννων έχουν πάρει «φωτιά», ώστε να μεταφέρουν τα δέματα στους παραλήπτες.

Κι ενώ για την ηλεκτρονική αγορά του σουπερ μάρκετ σας, δεν αντιμετωπίζετε ιδιαίτερο πρόβλημα, ωστόσο, τι γίνεται όταν θέλετε να παραγγείλετε παπούτσια ή ρούχα και έχετε δίλημμα για το νούμερο; ή ακομη χειρότερα στην περίπτωση που θέλετε να πάρετε κάποιο ρούχο για δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα;

Είναι ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες κατά την παραγγελία τους, δεδομένου ότι δεν βλέπουν το προϊόν δια ζώσης και φυσικά δεν μπορούν να το δοκιμάσουν.

Για να μην  αγοράσετε ξανά «στα τυφλά», και για να μην αναγκάζεστε να μπαίνετε σε διαδικασία αλλαγής του ρούχου αρκεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

Πώς θα βρείτε το σωστό νούμερο για εσάς;

Όλες οι γυναίκες ξέρουμε τι νούμερο φοράμε, ωστόσο τα νούμερα πολλές φορές είναι ενδεικτικά, καθώς εξαρτάται από τη φόρμα του εκάστοτε ρούχου. Και ενώ νομίζοντας ότι έχετε πάρει το νούμερό σας, όταν παραλαμβάνετε το φόρεμα, τη μπλούζα, το παντελόνι που παραγγείλατε γιατί σας είναι μικρό;

  1. Σε αυτήν την περίπτωση το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κοιτάξετε τις λεπτομέρειες του ρούχου που θέλετε να αγοράσετε και φυσικά το μεθοδολόγιο.
  2. Τι γίνεται εάν το e-shop που παραγγέλνεις δεν διαθέτει μεθοδολόγιο ρούχων για να υπολογίσετε το νούμερό σας; Σε αυτήν την περίπτωση δείτε και πάλι τις λεπτομέρειες που αναγράφονται στο ρούχο, ή προτιμήστε ένα ρούχο σε one size, ή ακόμη αγοράστε ένα νούμερο μεγαλύτερο.
  3. Πάρτε μια μεζούρα και μετρήστε τις αναλογίες σας (στήθος, μέση, γοφοί) ώστε να βρείτε επακριβώς το μέγεθος σας
  4.  Εάν θέλετε να αγοράσετε παπούτσια, χρησιμοποιείστε και πάλι μια μεζούρα και μετρήστε το πέλμα σας, από το μεγάλο σας δάχτυλο μέχρι και τη φτέρνα και ύστερα ανατρέξτε στο μεθοδολόγιο για να διαλέξετε το σωστό νούμερο (ένα ενδεικτικό παράδειγμα: 24 εκατοστά πέλμα αντιστοιχεί σε 38 νούμερο)
  5. Εάν παρόλα αυτά, έχετε δίλημμα για το μέγεθος που πρέπει να πάρετε, προτιμήστε ένα νούμερο μεγαλύτερο, καθώς είναι πιο εύκολο να τροποποιήσετε το ρούχο που σας είναι φαρδύ με τη βοήθεια μιας ζώνης, σε μοδίστρα ή ακόμα και μόνες σας.