Γυμναστική στο σπίτι: Οι καλύτερες ασκήσεις για τη μέση (vid)

Γυμναστική στο σπίτι: Σίγουρα όλοι μας έχουμε νιώσει έστω και μια φορά ο πόνος στη μέση να είναι αφόρητος και να μας καταβάλλει.

Η άσκηση μπορεί να καταπραΰνει τον πόνο και στην παρούσα φάση, η γυμναστική στο σπίτι μοιάζει ως η ιδανικότερη λύση.

Μάλιστα, συγκεκριμένες ασκήσεις βοηθούν στην σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης και στην ενδυνάμωση των κοιλιακών, των ποδιών και των μυών της ράχης, σε αντίθεση με άλλες που μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση.

Δείτε στο παρακάτω πρόγραμμα γυμναστικής, ασκήσεις με τις οποίες θα επαναφέρετε την κινητικότητα στη μέση και τη λεκάνη, θα διατείνετε τους μύες που βρίσκονται σε βράχυνση και θα ενδυναμωθούν αυτοί που έχουν ατροφήσει. Ως αποτέλεσμα να μειωθεί ο πόνος στη μέση.

Παράλληλα, μπορείτε να δοκιμάσετε ασκήσεις pilates για οσφυαλγία και ισχιαλγία (ερεθισμός του ισχιακού νεύρου). Οι πόνοι στη μέση μπορεί να προέρχονται από πολλά αίτια, με κύριο αυτό της κήλης ή της ρήξης μεσοσπονδύλιου δίσκου. Δείτε λοιπόν αναλυτικά τι πρέπει να κάνετε στο βίντεο που ακολουθεί.

Μερικές extra ασκήσεις για τον πόνο στη μέση

Άσκηση 1

Στάσου όρθια με τα πέλματα παράλληλα σε μια μικρή διάσταση, περίπου στο άνοιγμα της λεκάνης. Τοποθέτησε τα χέρια σου σε μπουνιές στους γλουτούς, ακριβώς κάτω από τη λεκάνη.

Σπρώξε με τα χέρια σου τη λεκάνη μπροστά χωρίς όμως να ενεργοποιήσεις τους γλουτούς σου ή τη ράχη σου. Η κίνηση πρέπει να γίνεται μόνο από τα χέρια. Επανάλαβε 15-20 φορές.

Άσκηση 2

Κάθισε σε μια καρέκλα με τα πέλματα να ακουμπούν σταθερά στο πάτωμα. Πλέξε τα χέρια σου πίσω από τον αυχένα με τους αγκώνες να κοιτάνε ευθεία μπροστά.

Τράβηξε τους αγκώνες προς το ταβάνι έτσι ώστε να δημιουργείται έκταση στον θώρακα. Επανάλαβε 15-20 φορές.

Άσκηση 3

Στην ίδια θέση τοποθέτησε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα κι εκτέλεσε μερικές πιέσεις με τα γόνατα, ενεργοποιώντας τους κοιλιακούς σου, σαν να θέλεις να τραβήξεις τον αφαλό προς τα μέσα. Εκτέλεσε 15-20 πιέσεις. 

Διαβάστε επίσης:

Πιλάτες στο σπίτι: Ασκήσεις για άμεσο αποτέλεσμα

Γυμναστική στο σπίτι: Ασκήσεις για απώλεια βάρους