Γυμναστική: Πόσες θερμίδες καίμε με 1 ώρα περπάτημα;

Γυμναστική: Πολλές γυναίκες παγκοσμίως, ταλαιπωρούνται με τα πολλά παραπάνω κιλά στο σώμα τους, επιδιώκοντας με κάθε τρόπο και κάθε μέσο να τα «ξεφορτωθούν».

Το περπάτημα, αναμφίβολα είναι μια μέθοδος που γυμνάζει όλο το σώμα, και μάλιστα μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια κιλών, καθώς αποτελεί ένα είδος αερόβιας άσκησης.

Ωστόσο, ορισμένοι υποτιμούν το περπάτημα ως μέθοδος απώλειας βάρους και είναι καχύποπτοι για τα θεαματικά αποτελέσματα που μπορεί να επιφέρει στο σώμα.

Σε κάθε περίπτωση το περπάτημα αποτελεί εξαιρετική μορφή άσκησης που μπορεί να βοηθήσει και στην απώλεια βάρους, ενώ προσφέρει και πολλά οφέλη για την υγεία του ανθρώπου.

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να σημειώσουμε ότι για το πολυπόθητο κάψιμο θερμίδων συντελούν και άλλοι παράγοντες, όπως το βάρος, η ηλικία, το φύλο, αλλά και η ταχύτητα βάδισης.

Για παράδειγμα, εάν περπατάτε με ταχύτητα 4χλμ/ώρα σε μια ώρα θα έχετε κάψει 204 θερμίδες.

Ωστόσο, όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα βάδισής σας, τόσο περισσότερες και οι θερμίδες που θα κάψετε σε μια ώρα βάδισης.

Σύμφωνα με έρευνες, όταν περπατάτε μια ώρα την ημέρα με ταχύ ρυθμό θα καταφέρετε να χάσετε βάρος, απλά θα χρειαστεί αρκετός χρόνος και υπομονή.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι αν βρείτε την κατάλληλη διαδρομή στο περπάτημα σας μπορείτε να πετύχετε μεγάλη απώλεια βάρους παρόμοια αυτής που επιτυγχάνεται από το τρέξιμο.

Για μεγαλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά την απώλεια βάρους, το καθημερινό περπάτημα θα πρέπει να συνδυάζεται με μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες.

Extra tip για να κάψετε πιο γρήγορα θερμίδες:

Θα πρέπει να θυμάστε να κάνετε γρήγορο περπάτημα και η διαδρομή σας να διαθέτει ανηφόρες ή σκάλες που βοηθούν εξαιρετικά στην την καύση και την τόνωση των γλουτών και των ποδιών.

Διαβάστε επίσης:

5 συνήθειες για να χάσεις κιλά χωρίς γυμναστική

Πιλάτες στο σπίτι: Ασκήσεις γυμναστικής για άμεσο αποτέλεσμα (vid)

Γυμναστική: Τα λάθη που κάνεις και δεν χάνεις κιλά