Διατροφή: Ποιο τρόφιμο γερνάει το δέρμα

Διατροφή: Κάντε το χρόνο σύμμαχό σας, προσέχοντας τη διατροφή σας, και αποφεύγοντας όσα προκαλούν πρόωρη γήρανση στο δέρμα σας.

Και ποια γυναίκα δεν θέλει να δείχνει νέα, λαμπερή και πάνω απ΄ όλα υγιής.

Μπορεί με το πέρασμα του χρόνου οι ρυτίδες να κάνουν την εμφάνισή τους στο πρόσωπό σας, ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι η διατροφή και μια ισορροπημένη ζωή μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση.

Υπάρχουν πολλές κακές συνήθειες που μπορεί να οδηγήσουν στην γήρανση.

Το κάπνισμα, το στρες, η κατανάλωση άφθονης ποσότητας αλκοόλ, η κακή διατροφή σε συνδυασμό με τη έλλειψη άσκησης είναι ορισμένες συνήθεις που κάνουν τις ρυτίδες, να εμφανίζονται από πολύ νωρίς στην όψη σας.

Όλοι γνωρίζουμε  ότι η σωστή διατροφή μπορεί να επηρεάσει ολόκληρο τον οργανισμό μας, ενώ είναι εκπληκτικό να μάθουμε ότι έχει επίσης σημαντική επιρροή και στο δέρμα μας.

Ανάμεσα σε όλα αυτά, ένα τρόφιμο ευθύνεται με τη σειρά του για την πρόωρη γήρανση και δεν είναι άλλο από την επεξεργασμένη ζάχαρη

Η ζάχαρη, ως γνωστόν και σύμφωνα με μελέτες είναι τοξική για τον οργανισμό, ενώ κάνει το δέρμα να φαίνεται σκληρό και άκαμπτο.

Με την κατανάλωση υδατανθράκων, αυξάνεται το σάκχαρο στο αίμα, το οποίο με τη σειρά του μπορεί επίσης να αυξήσει τις ορμόνες που διεγείρουν τη λιπαρότητα στο δέρμα του προσώπου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ζάχαρη μεταξύ άλλων, είναι υπεύθυνη για την εμφάνιση πρόωρων ρυτίδων στο πρόσωπο, καθώς χάνεται η ελαστικότητα και η λάμψη στο δέρμα.

Η υπερβολική κατανάλωση γλυκόζης στη διατροφή σας ισοδυναμεί με γηραιότερο δέρμα που έχει χάσει την ελαστικότητα και τη φρεσκάδα του.

Αντίθετα, η μείωση της κατανάλωσης πρόσθετων σακχάρων μπορεί να βελτιώσει την ελαστικότητα και τη συνολική εμφάνιση του δέρματος.

Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να μειώσετε το ανεπιθύμητο βάρος.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι λιγότερο από το 10% πρέπει να προέρχεται από πρόσθετα σάκχαρα, στην ημερήσια πρόσληψη θερμίδων που λαμβάνετε.

Διαβάστε επίσης: Βιταμίνη D: Τι προκαλεί η έλλειψή της στον οργανισμό