Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας: Μεταμορφώστε την με 10 απλούς τρόπους

Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας: Δεν είναι λίγες οι φορές που μέσα σε ένα σπίτι η διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, ως ένα δωμάτιο εκτός κοινής θέας, όπως το σαλόνι και η κουζίνα.

Αυτό είναι μέγα λάθος, καθώς η κρεβατοκάμαρα είναι το ησυχαστήριο μας, που σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι διακοσμημένη έτσι ώστε να χαλαρώνουμε μέσα σε αυτήν και να αποφορτιζόμαστε από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Χρειάζεται λοιπόν να είναι το πιο ήρεμο και χαλαρωτικό μέρος του σπιτιού μας. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας για να πετύχετε μια κρεβατοκάμαρα που θα σας ξεκουράζει, είναι η τάξη και η ισορροπία που θα πρέπει να επικρατεί στη διακόσμηση που θα κάνετε.

Σκεφτείτε λοιπόν πώς θα πρέπει να είναι η κρεβατοκάμαρά σας, ώστε όταν μπαίνετε και ξαπλώνετε στο κρεβάτι σας.

Δείτε παρακάτω μερικους απλούς και οικονομικούς τρόπους για να μετατρέψετε την κρεβατοκάμαρά σας:

  1. Κινηθείτε σε ουδέτερους χρωματισμούς: Για την κρεβατοκάμαρα προτιμήστε ζεστά μπεζ, γήινα χρώματα ή λευκά, παλ. Αποφύγετε τα έντονα κόκκινα, πράσινα, μπλε κ.τ.λ. στις κουρτίνες, τα καλύμματα μέσα στην κρεβατοκάμαρα. Εξάλλου, το λευκό δίνει την ψευδαίσθηση ότι μεγαλώνει ο χώρος.
  2. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα σεντόνια και τα καλύμματα: Xησιμοποιήστε σεντόνια και γενικά λευκά είδη σε αποχρώσεις ουδέτερες όπως το λευκό, ενώ προτιμήστε βαμβακερά ή λινά σεντόνια που θα δώσουν  την αίσθηση του αριστοκρατικού.
  3. Προσθέστε μαξιλάρια: Σίγουρα η προσθήκη μαξιλαριών και ότι σχήμα και μέγεθος επιθυμείτε, θα απογειώσει τη διακόσμηση, ενώ συχρόνως είναι και χρηστικά.
  4. Κεριά: Ανάψτε κεριά στο υπνοδωμάτιό σας πριν κοιμηθείτε και χαλαρώνοντας έτσι την ατμόσφαιρα και απολαμβάνοντας στο έπακρο το χώρο σας.
  5. Διατηρήστε την ισσοροπία, διώξτε τα περιττά αντικείμενα: Kάντε ένα  καλό ξεκαθάρισμα, αφήστε τα απολύτως απαραίτητα και τα υπόλοιπα τακτοποιήστε τα στην ντουλάπα.
  6. Ταπετσαρία τοίχου: Mια πολύ καλή ιδέα και μάλιστα οικονομική είναι να χρησιμοποιήσετε μια ταπετσαρία τοίχου σε ότι σχέδιο επιθυμείτε. Η ταπετσαρία με όψη μάρμαρου θα δώσει την αίσθηση πολυτέλειας στο χώρο.
  7.  Χρησιμοποιηστε μεγάλα κουτιά ή ψάθινα για τα αντικείμενα σας: Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε υα πράγματά σας τακτοποιημένα, ιδίως μάλιστα αν το δωμάτιο είναι μικρό.
  8. Φυτά εσωτερικού χώρου: Διαλέξτε το αγαπημένο σας φυτό εσωτερικού χώρου και τοποθετήστε το είτε πάνω στο μπουντουάρ, είτε κοντά στην μπαλκονόπορτα του δωματίου σας.
  9. Μην παραμελείτε τον φωτισμό: Ένα πορτατίφ, ή ένα φωτιστικό δαπέδου θα δώσει αυτό ακριβώς που πρέπει να έχει η κρεβατοκάμαρά σας, την υπέρτατη χαλάρωση και την αίσθηση ρομαντισμού.
  10. Χαλί και κουρτίνες: Θα πρέπει να είναι προσεχτικά διαλεγμένα ώστε να προσδίδουν πολυτέλεια και ζεστασιά στον χώρο. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε ότι θα πρέπει να αποφύγετε το έντονο χρώμα στις κουρτίνες.

 

Διαβάστε ακόμη:

Οργάνωση ντουλάπας: 4 tips για να γλιτώσετε χώρο