Μπαλκόνι: Οικονομικές ιδέες για να αλλάξετε τη βεράντα σας

Mπορεί ο καιρός να μας κάνει τερτίπια αυτές τις μέρες, μην ξεχνάτε όμως ότι το καλοκαίρι είναι εδώ, άρα και μια καλή ευκαιρία να μεταμορφώσουμε το μπαλκόνι μας.

Δεν έχει σημασία εάν είναι μεγάλο ή μικρό, σημασία έχει ότι μπορούμε να το αλλάξουμε ριζικά προς το καλύτερο και να βάλουμε τη δική μας  προσωπική πινελιά.

Αρκετοί λοιπόν είναι αυτοί που θέλουν να ομορφύνουν το χώρο τους προκειμένου να περάσουν ευχάριστα τον χρόνο τους. Τι γίνεται λοιπόν με τη διακόσμηση της βεράντας σας; Πως να την ομορφύνετε; Παρακάτω σας παρουσιάζουμε εύκολες λύσεις για μια διαφορετική νότα στους εξωτερικούς χώρους.

 «Ναι» στα φυτά

Για να μεταμορφώσετε τη βεράντα σας σε ένα επίγειο παράδεισο θα πρέπει να προσέξετε πολύ την επιλογή των φυτών. Εάν νομίζετε ότι η επιλογή φυτών είναι εύκολη υπόθεση, για ρίξτε μια καλύτερη ματιά.

Μπορείτε να επιλέξετε συνδυασμό χρωμάτων, ή να δημιουργήσετε έναν καταπράσινο φόντο. Το σημαντικό είναι να αποφασίσετε τι χρώματα φυτών επιθυμείτε να βάλετε στη βεράντα σας.

Ξεφύγετε από τα κλασσικά στερεότυπα, σκεφτείτε πως θα σας χαροποιήσει και θα σας ξεκουράσει, γιατί μην ξεχνάμε.

Η βεράντα μας θα πρέπει να είναι ο χώρος στον οποίο θα χαλαρώνουμε από μια κουραστική ημέρα. Βάλτε λοιπόν τα λουλούδια σας μέσα σε γλάστρες, κασπώ, κανάτες και καλάθια.

Υπάρχουν επίσης γλάστρες κρεμαστές, ζαρντινιέρες πτυσσόμενες ή όχι για να καλύπτουν κάθε ανάγκη. Οι επιλογές άπειρες και κυρίως οικονομικές

Πείτε όχι στις κλασσικές γλάστρες – Αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει!

Για να ξεχωρίσετε και να δείξετε το κάτι διαφορετικό στο χώρο σας, θα πρέπει να ξεφύγετε από τις κλασσικές πλαστικές γλάστρες που υπάρχουν στο εμπόριο.

Μπορείτε να μετατρέψετε την απλή κλασσική γλάστρα σας βάφοντας την ή κάνοντας περίτεχνα σχέδια. Υπάρχουν επίσης γλάστρες κρεμαστές, ζαρντινιέρες πτυσσόμενες ή όχι για κάθε γούστο. Οι επιλογές πολλές αλλά προπάντων οικονομικές.

Μπορείτε ακόμη να ξεφύγετε εντελώς από την ιδέα της γλάστρας και να φυτέψετε το αγαπημένο σας φυτό σε ένα άλλο αντικείμενο.

Τι εννοούμε με αυτό; Χρησιμοποιείστε μια παλιά γαλότσα που δεν χρειάζεστε για να φυτέψετε μέσα σε αυτή ή ή σε ένα ξύλινο βαρέλι, σε ένα κούτσουρο ή τσιμεντόλιθους, ακόμη και σε παλιά αθλητικά που δεν χρειάζεστε.

Διακόσμηση επίπλων

  • Επιλέξτε μαξιλάρια σε ότι χρώμα και μέγεθος θέλετε,  όμορφα ριχτάρια για τις πιο κρύες νύχτες, κεράκια σε όλο το μήκος του μπαλκονιού, βάζα με όμορφα λουλούδια. Αλλάζοντας τα διακοσμητικά της βεράντας σας μπορείτε να μεταμορφώσετε το χώρο εντελώς. Σίγουρα όλοι έχετε κάποια έπιπλα στο μπαλκόνι σας, ακριβά ή φθηνά, καινούργια ή παλιά, δεν έχει σημασία.
  • Ρίξτε πάνω ριχτάρια και όμορφα μαξιλάρια και αμέσως  θα δείτε τον χώρο σας να αλλάζει τόσο απλά, γρήγορα και οικονομικά. Βάλτε μαξιλάρια με έντονα χρώματα στις καρέκλες και ξαφνικά θα δείτε το μπαλκόνι σας και τον κήπο σας να αποκτά δικό του χαρακτήρα.
  • Φανάρια:  Τα φαναράκια αποτελούν μια έξτρα συμβουλή διακόσμησης, βελτιώνουν κατά πολύ την εικόνα μιας βεράντας και ειδικά το βράδυ φαίνονται υπέροχα σε συνδυασμό με τα καταπράσινα φυτά.

Δείτε το παρακάτω βίντεο και πάρτε επιπλέον ιδέες για το πώς να αλλάξετε το μπαλκόνι σας