Απιστία: Οι λόγοι που οι άνθρωποι απατούν

Ο πιο συνηθισμένος λόγος που μια σχέση, ή ένας γάμος φτάνει στο τέλος του, είναι η απιστία.

Κατά την έναρξη μιας σχέσης, οι προδιαγραφές φαντάζουν τέλειες, καθώς η κοινή ζωή του ζευγαριού μοιάζει συναρπαστική, όπως και η σεξουαλική του δραστηριότητα.

Στην παρούσα φάση δεν θα αναλύσουμε τη σημαντικότητα μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής ανάμεσα στο ζευγάρι, αλλά θα επικεντρωθούμε στους λόγους που οι άνθρωποι, είτε άντρας, είτε γυναίκα, απατούν το «έτερο τους ήμισυ».

Είναι η πάροδος του χρόνου που φέρνει φθορά; Είναι που έχει χαθεί ο έρωτας; ή μήπως έχει βρεθεί κάποιο τρίτο πρόσωπο που μας κεντρίζει το ενδιαφέρον;

Για να δούμε λοιπόν γιατί απατούν οι άνθρωποι…

Σύμφωνα με έρευνες, ένας άνθρωπος ωθείται στην απιστία για τους εξής λόγους:

  1. Ήρθε το «τέλος»: Πολλές φορές, οι άνθρωποι οδηγούνται σε παράλληλες σχέσεις, όταν εντοπίζουν μια ή πιο πολλές ελλείψεις στην ήδη υπάρχουσα σχέση με αποτέλεσμα να ωθούνται στο «παραστράτημα». Ίσως σε πολλές σχέσεις τα άτομα να μην είναι ικανοποιημένα από την συχνότητα ή το είδος του σεξ, με αποτέλεσμα να απατούν.
  2. Αίσθημα της παραμέλησης: Κάποιοι άνθρωποι οδηγούνται στην απιστία ως απόκριση στην έλλειψη προσοχής από την πλευρά του συντρόφου τους και μάλιστα οι γυναίκες είναι οι περισσότερες που αναγνωρίζουν την παραμέληση ως κίνητρο για απιστία.
  3. «Πλήξη»: Κι όμως, ένας λόγος απιστίας είναι η πλήξη και η βαρεμάρα που μπορεί να έχει επικρατεί στη σχέση με το σύντροφό σου. Για πολλούς ανθρώπους και μάλιστα άντρες, σύμφωνα με έρευνα η επιθυμία για ποικιλία οδηγεί στην συμπεριφορά της απιστίας.
  4. Τόνωση της αυτοπεποίθησης: Ένας εξωσυζυγικός δεσμός ενισχύει το «εγώ» και την αυτοεκτίμησή τους για αρκετούς ανθρώπους για αυτόν ακριβώς το λόγο ωθούνται στο να απατήσουν τη σχέση τους.
  5. Έλλειψη αφοσίωσης: Ένας επιπλέον λόγος που οι άνθρωποι φτάνουν στην απιστία είναι η έλλειψη αγάπης και δέσμευσης που νιώθουν προς τον ερωτικό τους σύντροφο, με αποτέλεσμα να απογοητεύονται και να βρίσκουν αλλού «παρηγοριά».

Διαβάστε ακόμη:

Συγκατοίκηση τα υπέρ και τα κατά: Πόσο έτοιμη είσαι;

Σεξουαλική υγεία: Οι 5 τροφές που «σκοτώνουν» την ερωτική επιθυμία

Lockdown και ερωτικές σχέσεις – Τα προβλήματα στην καραντίνα