5+1 συμβουλές για σωστό καθάρισμα σπιτιού

Σωστό καθάρισμα σπιτιού: Ήδη διανύουμε το δεύτερο κύμα της νόσου Covid19, στη χώρα, ενώ το lockdown μας συντροφεύει για καιρό.

Αν και τα εμβόλια κατά του κορωνοϊου, άνοιξαν τον δρόμο και γέννησαν ελπίδες παγκοσμίως για την αντιμετώπιση της νόσου, ο ιός βρίσκεται ακόμη εδώ και εμείς οφείλουμε να προστατευόμαστε και να ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής, όσο ο ιός βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η απολύμανση του χώρου, είναι ζωτικής σημασίας, και δεν πρέπει να αμελούμε τον σωστό καθαρισμό του σπιτιού μας.

Δείτε παρακάτω 5+1 χρήσιμες συμβουλές για να κάνετε σωστή απολύμανση στις επιφάνειες του σπιτιού

1.Φορέστε γάντια μιας χρήσης όταν καθαρίζετε επιφάνειες. Τα γάντια πρέπει να απορρίπτονται μετά από κάθε καθαρισμό. Εάν χρησιμοποιείτε γάντια πολλών χρήσεων, τότε αυτά πρέπει να προορίζονται αποκλειστικά για καθαρισμό και απολύμανση επιφανειών με σκοπό την απολύμανση από τον κορωνοϊό και να μην χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς. Καθαρίστε τα χέρια αμέσως μετά την αφαίρεση των γαντιών.

2. Εάν οι επιφάνειες είναι βρώμικες, πρέπει να καθαρίζονται με απορρυπαντικό ή σαπούνι και νερό πριν από την απολύμανση.

3. Για την απολύμανση, τα αραιωμένα διαλύματα οικιακής χλωρίνης, τα διαλύματα οινοπνεύματος με τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε αλκοόλ και τα πιο κοινά απολυμαντικά οικιακής χρήσης είναι αποτελεσματικά.

4. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αραιωμένη χλωρίνη, εάν είναι κατάλληλη για την επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε. Βεβαιωθείτε ότι το προϊόν δεν έχει περάσει την ημερομηνία λήξης του.

5. Προετοιμάστε ένα διάλυμα χλωρίνης αναμειγνύοντας 4 κουταλάκια του γλυκού χλωρίνης ανά 1 λίτρο νερού.

6.Τα απολυμαντικά προϊόντα με πιστοποίηση για εξόντωση ιικών παθογόνων είναι αποτελεσματικά έναντι του κορωνοϊού, επειδή είναι αποδεδειγμένο ότι εξοντώνουν άλλους ιούς, που είναι πιο δύσκολο να σκοτωθούν. Για μαλακές επιφάνειες, όπως δάπεδο με μοκέτα, χαλιά και κουρτίνες, καθαρίστε πρώτα την ορατή βρωμιά και στη συνέχεια καθαρίστε τις με καθαριστικά που είναι κατάλληλα για χρήση σε αυτές τις επιφάνειες.

Διαβάστε επίσης:

Xαλιά: Καθαρίστε εύκολα και διώξτε λεκέδες

Σκύλος στο σπίτι: Tips για να το διατηρήσετε καθαρό