5 συνήθειες για να χάσεις κιλά χωρίς γυμναστική

5 συνήθεις για να χάσεις κιλά: Έχεις βαρεθεί να κάνεις εξαντλητικές δίαιτες οι οποίες σου φέρνουν εφήμερα αποτελέσματα;

Οι περισσότερες γυναίκες που επιθυμούν να χάσουν βάρος πέφτουν σε «παγίδες» με αποτέλεσμα τα κιλά που χάνουν να τα παίρνουν και πάλι σε χρόνο ρεκόρ.

Δεν είναι μάλιστα λίγες οι γυναίκες, οι οποίες καταφεύγουν σε αυστηρές δίαιτες, με αποτέλεσμα ο μεταβολισμός τους να παθαίνει «μπλακ άουτ» και μετά από λίγο διάστημα να παίρνουν και πάλι βάρος.

Εάν θες να απαλλαγείς μια και καλή από τα περιττά κιλά, η λύση δεν είναι σε καμία περίπτωση, οι εξαντλητικές δίαιτες, ούτε οι αμέτρητες ώρες γυμναστικής.

Η λύση είναι μια, και λέγεται σωστός τρόπος ζωής!

Ας εξηγήσουμε λοιπόν τι σημαίνει αυτό. Ο ανθρώπινος οργανισμός και δη, ο μεταβολισμός θα πρέπει να ακολουθεί έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής, που θα είναι «φιλικός» προς αυτόν.

Υπάρχουν μερικές καθημερινές συνήθειες που μπορούν να συντελέσουν στην προσπάθεια σου να χάσεις κιλά. Προϋπόθεση, ωστόσο, είναι να υιοθετήσεις αυτές τις συνήθεις για μόνιμα αποτελέσματα.

Συνήθεια 1: Κατανάλωση νερού

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται 8 ποτήρια νερό ημερησίως. Το νερό βοηθά στο να αποβάλεις τις τοξίνες και αποτελεί το βασικό συστατικό της καλής λειτουργίας του οργανισμού.

Συνήθεια 2: Κοιμήσου σωστά

Ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να έχει άσχημες επιπτώσεις στον μεταβολισμό σου, με αποτέλεσμα την αύξηση του σωματικού βάρους

Η μικρή διάρκεια ύπνου (λιγότερο  δηλαδή από 6 ώρες) αλλά και ο υπερβολικός ύπνος (πάνω από 8 ώρες) δεν βοηθούν στην προσπάθεια σου να χάσεις κιλά, αντιθέτως μπορεί να αυξηθεί σταδιακά το βάρος σου

Συνήθεια 3: Καθημερινό περπάτημα

Η καθιστική ζωή σε συνδυασμό με μια κακή διατροφή, ή δίαιτα μπορεί να επιφέρει ολέθρια αποτελέσματα στην προσπάθεια σου για απώλεια βάρους.

Οι ειδικοί συνιστούν καθημερινό περπάτημα, καθώς αποτελεί μια πολύ καλή εναλλακτική λύση αντί της γυμναστικής. Περπάτα 45 με 60 λεπτά ημερησίως, και σε επόμενο στάδιο δοκίμασε και ένα χαλαρό τρέξιμο.

Συνήθεια 4: Προσπάθησε να τρως ανά 3 ώρες

Το ξέρουμε ότι οι ρυθμοί της ζωής σε αναγκάζουν να τρως μια φορά τη μέρα, αλλά αυτό είναι καταστροφικό για τον οργανισμό σου.

Είναι σημαντική η κατανάλωση τριών κανονικών γευμάτων και δύο σνακ ημερησίως.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει αν δώσεις ιδιαίτερη σημασία στον συνδυασμό τροφών, δηλαδή στην κατανάλωση πρωτεϊνών, λαχανικών και υδατανθράκων για σωστή καύση του λίπους.

Συνήθεια 5: Τροφές που βοηθούν στην καύση του λίπους

Κάποια τρόφιμα είναι σύμμαχος σου στην προσπάθεια σου να χάσεις βάρος, όπως το πράσινο τσάι, το λεμόνι, το άπαχο κρέας, το γκρέιπ φρουτ, τα ασπράδια αυγών κ.α..

Οπότε τι καλύτερο να τα εντάξεις στις διατροφικές σου συνήθειες, ενώ θα ήταν καλό να περιορίσεις τη ζάχαρη, το αλάτι, τις επεξεργασμένες τροφές, από τη διατροφή σου.

Διαβάστε επίσης: Γυμναστική: Τα λάθη που κάνεις και δεν χάνεις κιλά