Απώλεια βάρους: Ποιο είδος καφέ βοηθά στο χάσιμο κιλών

Απώλεια βάρους: Πολλοί αγαπούν τον καφέ και άλλοι αγαπούν να τον μισούν!

Ορισμένοι άνθρωποι λατρεύουν τη μυρωδιά και την κατανάλωση του καφέ και άλλοι τον απεχθάνονται.

Κατά καιρούς έχουν γραφτεί πολλά για τα οφέλη του καφέ στην υγεία αλλά και τα προβλήματα που προκαλεί.

Υπάρχει όμως ένας τύπος καφέ, για όσους προσπαθούν να χάσουν κιλά, που βοηθά στην απώλεια βάρους.

Νέες έρευνες, αποκαλύπτουν πως ο καφές μπορεί να έχει πολύ θετική επίδραση στις διατροφικές μας συνήθειες

Τι λένε οι ειδικοί;

Μια κούπα καφέ φίλτρου, ή αλλιώς σκούρου καβουρδισμάτος διαθέτει βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένης της ριβοφλαβίνης, η οποία βοηθά το σώμα να επεξεργάζεται καλύτερα τα αμινοξέα, σύμφωνα με το eatthis.com.

Διαθέτει επίσης, βιταμίνη Β5, η οποία, σύμφωνα με το WebMD, «βοηθά το σώμα μας να μετατρέψει τα στοιχεία που παίρνουμε από τα τρόφιμα σε χρήσιμη ενέργεια καθ΄ όλη την ημέρα.

Σε μελέτη τεσσάρων εβδομάδων, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν καφέ φίλτρου είχαν περισσότερη απώλεια βάρους από εκείνους που έπιναν καφέ με ελαφρύ καβούρδισμα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν και η μελέτη δημοσιεύθηκε το 2011, είναι επίκαιρη και ισχύει ακόμη μέχρι σήμερα.

Η διαφορά μεταξύ ελαφρού με σκούρου καβουρδίσματος έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο θερμαίνονται οι κόκκοι του καφέ κατά τη διαδικασία ψησίματος.

Οι ελαφριοί καβουρδισμένοι καφέδες, όπως υποδηλώνει το όνομα τους, δεν ψήνονται σε τόσο μεγάλη θερμοκρασία και για πάρα πολλή ώρα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να διατηρούν περισσότερη υγρασία και να έχουν περισσότερη καφεΐνη.

Από την άλλη, οι σκούροι καβουρδισμένοι καφέδες, ψήνονται σε υψηλότερη θερμοκρασία, επομένως έχουν λιγότερη καφεΐνη.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς ο σκούρος καβουρδισμένος καφές βοηθά στην απώλεια βάρους, καθώς έχει υψηλότερη συγκέντρωση ιόντων Ν-μεθυλοπυριδινίου και χαμηλότερη συγκέντρωση χλωρογόνων οξέων από τον ελαφρύ καβουρδισμένο καφέ.

Άλλα οφέλη του καφέ

Στα οφέλη του καφέ στην υγεία, σύμφωνα με ορισμένες έρευνες περιλαμβάνονται η καλύτερη υγεία του ήπατος και του εγκεφάλου και ο χαμηλότερος κίνδυνος ορισμένων ειδών καρκίνου. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η αυξημένη κατανάλωση καφέ.

Διαβάστε επίσης: Lockdown και διατροφή – Τι να αποφύγεις στην καραντίνα