Σύσφιξη και ανόρθωση γλουτών με 15 λεπτά άσκησης στο σπίτι (vid)

Το θέμα των γλουτών απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες κάθε ηλικίας, ειδικά τώρα που θα αρχίσουν και οι πρώτες «βουτιές» και οι καλοκαιρινές εξορμήσεις.

Συχνά συναντάμε γυναίκες που δεν τα πάνε και τοσο καλά με το… γυμναστήριο, για εσάς λοιπόν που δεν έχετε  διαθέσιμο χρόνο να επισκεφτείτε το γυμναστήριο της γειτονιάς σας, ένα 15 λεπτο σούπερ πρόγραμμα ίσως θα γίνει η καλύτερη συνήθεια μέσα στην ημέρα σας.

Μόλις ένα τέταρτο καθημερινής άσκησης στο σπίτι χωρίς εξοπλισμό αρκεί για να δείτε  τα πρώτα αποτέλεσματα στους γλουτούς σας.

Η σύσφιξη και ανόρθωση γλουτών δεν είναι μια δύσκολη διαδιακασία άμα γίνεται στοχευμένα και με συνέπεια, αναφέρουν διακεκριμένοι fitness coaches.

Για περισσότερα σχετικά άρθρα δείτε τη στήλη ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Δεν πρέπει μάλιστα να ξεχνάτε ότι το «κλειδί» σε όλη αυτήν την προσπάθεια είναι η σωστή διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες και πρωτεϊνες, αλλά και η ενδεδειγμένη κατανάλωση νερού.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τις ασκήσεις που προτείνει η trainer, ενώ συμβουλεύει κατά τη διάρκεια των ασκήσεων να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στην άσκηση πίεσης στους μυς της περιοχής των γλουτών.

Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να το συνδυάσετε και με άλλα προγράμματα γυμναστικής στο σπίτι.

Για αρχή, σε κάθε πρόγραμμα γυμναστικής σου επιβάλλεται να κάνεις ζέσταμα, όπως για 2-3 λεπτά διατάσεις, ταλαντεύσεις χεριών, προβολές με βήμα, κλοτσιές στους γλουτούς.

Μετά εκτέλεσε με τη σειρά τις κινήσεις για τον χρόνο ή τις επαναλήψεις που υποδεικνύονται.

Και να θυμάσαι: Δεν μπορούμε να εντοπίσουμε μείωση του λίπους, που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να επιλέξουμε τις περιοχές του σώματός μας όπου χάνουμε λίπος.

Ωστόσο, για να δείς αποτέλεσμα και μείωση λίπους, η trainer προτείνει τα εξής:

  1.  Έλεγχος στην καθημερινή πρόσληψη θερμίδων
  2. Προγράμματα γυμναστικής Cardio / HIIT
  3. Προπόνηση αντίστασης και συγκεκριμένες μυϊκές ασκήσεις για ενίσχυση και ανάπτυξη συγκεκριμένων μυών.

Διαβάστε ακόμη:

Οι 5 συνήθειες που δεν αφήνουν να χάσεις το λίπος στην κοιλιά

Κάψε 500 θερμίδες με μόλις 30 λεπτά γυμναστικής