Πώς με μισή ώρα pilates μπορείς να χάσεις βάρος

Εάν και εσύ αναζητάς ένα πρόγραμμα γυμναστικής για να χάσεις βάρος, εν μέσω καλοκαιριού, θα πρέπει σήμερα κιόλας να εντάξεις στο καθημερινό σου workout τις pilates.

Γράφει η Ηλέκτρα Σπανού

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για αποτελεσματική γυμναστική στο σπίτι και ασκήσεις που θα ενεργοποιήσουν το σώμα σου, θα βοηθήσουν να χάσεις περιττό βάρος σε συνδυασμό με μια καλή και ισορροπημένη διατροφή με έμφαση στο πρωινό γεύμα.

Εξάλλου, είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε να γυμνάζουμε όλο το σώμα μας.

Όπως είχαμε γράψει και παλαιότερα στο Womanblog.gr, τα οφέλη της γυμναστικής από το σαλόνι του σπιτιού είναι πολλά για το σώμα, όσο και οι ασκήσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Στο παρακάτω βίντεο, η trainer μας παρουσιάζει ένα τέλειο πρόγραμμα Pilates μισής ώρας για απώλεια βάρους που ενεργοποιεί τους καρδιακούς παλμούς με συνέπεια να καίμε γρήγορα θερμίδες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η trainer «Θα αισθάνεστε καταπλητικά το σώμα σας μετά από 30 λεπτά προπόνησης για απώλεια βάρους». Συνεπώς, τριάντα λεπτά αρκούν για να κάψετε περιττό λίπος.

Για περισσότερες συμβουλές δείτε τη στήλη Γυμναστική

Η μέθοδος pilates είναι ιδανική για να σας γυμνάσει. Δείτε τις ασκήσεις βήμα-βήμα στο βίντεο που ακολουθεί:

Να υπενθυμίσουμε ότι η γυμναστική στο σπίτι πρεπει να γίνεται με ασφάλεια, καθώς με κάθε μορφή άσκησης υπάρχει ο κίνδυνος τραυματισμού.

Ωστόσο, σημειώστε ότι ανάλογα με τη θέλησή σας και το πόσο θα αφοσιωθείτε στο να βγάλετε εις πέρας το πρόγραμμα γυμναστικής, μπορεί να σας πάρει λίγες ή αρκετές εβδομάδες για να κάψετε θερμίδες και να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Γενικά, είναι καλό προτού ξεκινήσετε ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής να έχετε συμβουλευτεί τον γιατρό σας.

Όπως αναφέρει η γυμνάστρια χρειάζεται προσοχή εάν έχετε ιστορικό υψηλής αρτηριακής πίεσης ή καρδιακής νόσου ή εάν είχατε ποτέ πόνο στο στήθος κατά την άσκηση ή εάν καπνίζετε, έχετε υψηλή χοληστερόλη, είστε παχύσαρκοι ή έχετε πρόβλημα στα οστά ή στις αρθρώσεις, που θα μπορούσε να επιδεινωθεί από μια αλλαγή στη φυσική δραστηριότητα.

Διαβάστε ακόμη:

Οι 5 συνήθειες που δεν αφήνουν να χάσεις το λίπος στην κοιλιά

Κάψε 500 θερμίδες με μόλις 30 λεπτά γυμναστικής