Πώς 10 λεπτά καθημερινής Yoga ενισχύσουν σώμα και μυαλό

Ευεξία, υγεία, καλή διάθεση, ισορροπία… Αυτά είναι μερικά μόνο από τα οφέλη σε σώμα και νου, που μπορεί να μας χαρίσει η καθημερινή Υοga.

Γράφει η Ηλέκτρα Σπανού

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουμε αισιόδοξα την ημέρα μας είναι η πρωινή Yoga, καθώς μας εξασφαλίζει οφέλη τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, ένω έχει παρατηρηθεί ότι τις πρωινές ώρες η πρακτική της Yoga είναι πολύ σημαντική.

Σε αυτή τη γρήγορη αλλά εξαιρετικά ωφέλιμη ρουτίνα θα απελευθερώσουμε την περιττή ένταση από νου και σώμα θα καθαρίσουμε το μυαλό και θα συνδεθούμε με ό,τι έχει μεγαλύτερη σημασία.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο δέκα μόλις λεπτά Yoga, είναι αρκετά για να ξεκινήσετε την ημέρα σας με τον καλύτερο τρόπο για ψυχική, συναισθηματική και σωματική υγεία.

Βέβαια, αυτό που θα πρέπει να τονίσουμε είναι ότι οποιαδήποτε ώρα της ημέρας μπορεί να είναι κατάλληλη για να κάνουμε την πρακτική μας, ωστόσο η πρωινή άσκηση μας εξασφαλίζει οφέλη που δεν μπορούμε να έχουμε καμία άλλη ώρα μέσα στην ημέρα.

Μπορεί το πρώτο πράγμα που κάνουμε όταν ξυπνήσουμε είναι να πιούμε καφέ, εν τούτοις, η πρωινή πρακτική της Yoga έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να τονώσει σημαντικά το μυαλό και το σώμα και να μας κρατήσει σε καλή φυσικη κατάσταση.

Με τη σωστή ρύθμιση της αναπνοής, αυξάνουμε την κυκλοφορία του οξυγόνου στον οργανισμό, ξυπνώντας έτσι πιο αποτελεσματικά τόσο στο σώμα όσο και το νου.

Η εγρήγορση που απαιτείται για την εκτέλεση των ασκήσεων είναι ό,τι χρειάζεται ο εγκέφαλος για να ξεκινήσει να επεξεργάζεται πληροφορίες και να συντονιστεί για τη νέα ημέρα που έχει ξεκινήσει.

Αφιερώστε μόλις 10 λεπτά από την ημέρα σας και δοκιμάστε τις παρακάτω εύκολες ασκήσεις με τη βοήθεια της trainer.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παρατηρήσετε σημαντική βελτίωση σε πολλές πτυχές του εαυτού σας.

Διαβάστε επίσης:

Γυμναστική: Τα λάθη που κάνεις και δεν χάνεις κιλά

Γραμμωμένοι κοιλιακοί με ασκήσεις που δεν ξεπερνούν τα 5 λεπτά