Κάψε 500 θερμίδες με μόλις 30 λεπτά γυμναστικής

Οι πασχαλινές διακοπές τελείωσαν, κι ενώ το καλοκαίρι πλησιάζει, αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος για να ξεκινήσουμε την προετοιμασία με ένα super πρόγραμμα γυμναστικής.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για αποτελεσματική γυμναστική στο σπίτι και ασκήσεις που θα ενεργοποιήσουν το σώμα σου, θα βοηθήσουν να χάσεις περιττό βάρος σε συνδυασμό με μια καλή και ισορροπημένη διατροφή με έμφαση στο πρωινό γεύμα.

Εξάλλου, είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε να γυμνάζουμε όλο το σώμα μας.

Δεδομένου ότι τις γιορτινές ημέρες, καταναλώνουμε τις διπλάσιες θερμίδες από ό,τι συνήθως και εάν είσαι και εσύ από τα άτομα που δεν είπες «όχι» στο φαγητό τις μέρες του Πάσχα, αδιαφορώντας για τις  επιπλέον θερμίδες, πλέον ήρθε η στιγμή να κάψεις ότι θερμίδες πήρες τις προηγούμενες μέρες.

Όπως είχε γράψει πρόσφατα το Womanblog.gr τα οφέλη της γυμναστικής στο σπίτι είναι πολλά για το σώμα μας, όσο και οι ασκήσεις που μπορείτε να ακολουθήσεις.

Στο παρακάτω βίντεο, η Rachel Gullota μας δείχνει εύκολες ασκήσεις cardio για απώλεια βάρους και εκγύμναση όλου του σώματος. Τριάντα λεπτά αρκούν και υπολογίζεται ότι χάνετε συνολικά περίπου 500 θερμίδες.

Για περισσότερες συμβουλές δείτε τη στήλη Γυμναστική

Δείτε τις ασκήσεις βήμα-βήμα στο βίντεο που ακολουθεί:

Η cardio είναι η γνωστή αερόβια γυμναστική η οποία βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς, των πνευμόνων και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής γιατί γυμνάζει όλο το σώμα.

Σε κάθε περίπτωση, η γυμναστική στο σπίτι πρεπει να γίνεται με ασφάλεια, καθώς με κάθε μορφή άσκησης υπάρχει ο κίνδυνος τραυματισμού.

Γενικά, είναι καλό προτού ξεκινήσετε ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής να έχετε συμβουλευτεί τον γιατρό σας.

Ωστόσο πρέπει να σημειώσουμε, ότι ανάλογα με τη θέλησή σου και το πόσο θα αφοσιωθείς στο να βγάλεις εις πέρας το πρόγραμμα γυμναστικής, μπορεί να σου πάρει λίγες ή αρκετές εβδομάδες για να κάψεις τις θερμίδες και να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Διαβάστε ακόμη: Τα οφέλη της γυμναστικής που δεν ήξερες ότι υπάρχουν!