Κάντο όπως η Ντέμι Μουρ – Η εναλλακτική γυμναστική της 59χρονης

H καθημερινή Yoga μπορεί να χαρίσει σε σώμα και νου σημαντικά οφέλη, αποτελώντας μια από τις καλύτερες μεθόδους εκγύμνασης, με πολλές διάσημες celebrities να την επιλέγουν, και τη Ντέμι Μουρ να μας παρουσιάζει τη δική της Yoga.

Η 59χρονη καλλονή αποκάλυψε το είδος γυμναστικής που ακολουθεί εδώ και καιρό: τη Bikram yoga, μια μορφή yoga που εκτελείται σε ένα δωμάτιο που έχει τουλάχιστον 105 μοίρες κλίση.

Η Bikram Yoga είναι ένα είδος «θερμής» γιόγκα, υπάρχει εδώ και λίγες δεκαετίες και οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ακολουθούν αυτή τη μορφή της έντονης άσκησης και εφίδρωσης ως μια άκρως αποτελεσματική γυμναστική.

Οι λάτρεις αυτού του τύπου yoga ισχυρίζονται ότι οι αποτελεσματικές ασκήσεις βελτιώνουν τη φυσική κατάστασης ενώ σκοπός της Bikram Yoga είναι να διατηρήσει το σώμα υγιές, να τονώσει τους μυς και να προσφέρει μια έντονη καρδιαγγειακή προπόνηση στον κάθε ασκούμενο.

Ίσως σας ενδιαφέρει: Γυμναστική: Τα λάθη που κάνεις και δεν χάνεις κιλά

Χαρακτηρίζεται μάλιστα αποτελεσματική για απώλεια βάρους, χτίσιμο μυών, αύξηση ενέργειας και καλύτερο ύπνο.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η Bikram Yoga προάγει την αποτοξίνωση μέσω των ιδρωτοποιών αδένων και επιταχύνει το μεταβολισμό για έως και τρεις ημέρες.

Και τώρα εξηγείται πώς η εντυπωσιακή ηθοποιός, Ντέμι Μουρ διατηρεί ένα κορμί… λαμπάδα.

Απώλεια βάρους και «χτίσιμο» μυών

Ακολουθώντας μια τέτοιου είδους προπόνηση που σας βοηθά να ιδρώσετε πιο εύκολα και να κάψετε θερμίδες, μπορεί  εύκολα να επιτευχθεί απώλεια βάρους μέσω της Bikram Yoga.

Από την άλλη, εάν θέλετε να χτίσετε τους μυς σας, οι διατάσεις που περιλαμβάνει η Bikram Yoga θα σας βοηθήσουν σε αυτό, αποκτώντας περισσότερη ευλυγισία.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι ότι ακολουθώντας τις ασκήσεις της Bikram Yoga, είναι σημαντικό να τηρείτε σωστές τεχνικές.

Μιλήστε με έναν γιατρό πριν δοκιμάσετε ένα μάθημα Bikram, καθώς αυτός ο τύπος yoga δεν συνιστάται για έγκυες γυναίκες και άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση και άλλες παθήσεις υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Γραμμωμένοι κοιλιακοί με ασκήσεις που δεν ξεπερνούν τα 5 λεπτά