Γυμναστική: Τα λάθη που κάνεις και δεν χάνεις κιλά

Γυμναστική: Τι γίνεται όταν ακολουθείς πιστά ένα πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής, όταν κάνεις υπεράνθρωπες προσπάθειες να χάσεις τα κιλά που θέλεις, αλλά η ζυγαριά δεν σου κάνει τη χάρη;

Αποτελεί συχνό φαινόμενο σε πολλές γυναίκες, ενώ κάνουν πολύ συχνά γυμναστική, ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα να μην χάνουν τα κιλά που θέλουν και ως συνέπεια να απογοητεύονται και να τα παρατάνε.

Είναι ξεκάθαρο ότι για να ενισχύσεις το αδυνάτισμά σου, θα πρέπει να βάλεις τη γυμναστική στη ζωή σου.

Η σωματική άσκηση βοηθάει να κάψεις θερμίδες και αποτελεί σημαντικό σύμμαχο στην προσπάθειά σου να αδυνατίσεις, αρκεί να μην κάνεις τα παρακάτω λάθη.

Τα λάθη που κάνεις στη γυμναστική και δεν χάνεις κιλά:

1. Δεν κάνεις ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης

Τα βάρη ένας σημαντικός σύμμαχος στην προσπάθειά σου να χάσεις βάρος. Πολλές γυναίκες επιλέγουν ένα πρόγραμμα καρδιαγγειακής γυμναστικής, και αμελούν τα βάρη.

Εξάλλου, οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης βοηθούν στον μεταβολισμό επειδή συνδέονται άμεσα με τη μυϊκή μάζα.

Όταν λοιπόν αυξάνε­ται η μυϊκή σου μάζα, καις περισσότερες θερμίδες ακόμη και σε κατάσταση ηρεμίας, δηλαδή χωρίς να κάνεις τίποτα.

2.Πιέζεις τον εαυτό σου – Διατήρησε το μέτρο στη γυμναστική σου

Η προσδοκία σου να χάσεις κιλά και μάλιστα άμεσα, πολλές φορές μπορεί να σε οδηγήσει σε σφάλματα.

Όταν πιέζεις το σώμα σου περισσότερο από όσο αντέχει, βάζεις αυτομάτως «φρένο» στο αδυνάτισμα, καθώς παράγεις στρες στον οργανισμό σου, το οποίο μπλοκάρει την προσπάθεια για απώλεια βάρους.

Για να λειτουργήσει λοιπόν σωστά ο μεταβολισμός σου, πρέπει να δίνεις στο σώμα σου χρόνο να ξεκουραστεί.

Extra συμβουλές:

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί, ότι το κυριότερο λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες είναι να ζυγίζονται καθημερινά.

Η εν λόγω τακτική είναι απολύτως εσφαλμένη, καθώς το μόνο που θα πετύχεις έτσι, είναι να δημιουργήσεις άγχος και στρες, που είναι παράγοντες ανασταλτικοί στην απώλεια βάρους.

Μάλιστα, ο λόγος που ο δείκτης της ζυγαριάς μπορεί να μην κατεβαίνει είναι επειδή η μυϊκή μάζα αυξάνεται με μεγαλύτερο ρυθμό από αυτόν που χάνεις λίπος.

Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί ότι ο αριθμός των θερμίδων που καταναλώνεις πρέπει να είναι μικρότερος από τον αριθμό των θερμίδων που καις, ώστε να δεις διαφορά στη ζυγαριά σου…