Γυμναστική στο σπίτι – Ασκήσεις για απώλεια βάρους

Γυμναστική στο σπίτι: Αν και διανυούμε περίοδο καραντίνας, με αποτέλεσμα να απέχουμε από πολλές ασχολίες που κάναμε προ καραντίνας, μεταξύ αλλών και από το γυμναστήριο, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να μας προβληματίζει.

Είναι γνωστό ότι η έλλειψη γυμναστικής σε συνδυασμό με το παραπανίσιο φαγητό θα μας οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα χάνοντας τον έλεγχο του βάρους μας.

Μπορεί  τα γυμναστήρια να έχουν κλείσει, υπάρχουν όμως τρόποι για αποτελεσματική γυμναστική και ασκήσεις που θα ενεργοποιήσουν το σώμα μας και θα μας βοηθήσουν να χάσουμε το περιττό βάρος σε συνδυασμό πάντα με μια καλή και ισορροπημένη διατροφή με έμφαση στο πρωινό γεύμα.

Προτιμήστε ασκήσεις cardio

Είναι από τα πιο αποτελεσματικά προγράμματα γυμναστικής, που προτείνουν οι μεγαλύτεροι personal trainers του εξωτερικού.

Με ένα πρόγραμμα cardio γυμναστικής, o μεταβολισμός μας θα «ξυπνήσει» και έτσι θα κάψετε περισσότερες θερμίδες.

Αποτελεί ένα από τα καλύτερα είδη δυναμικής γυμναστικής, ενώ μπορείτε εύκολα να βρείτε ανάλογα βιντεάκια στο YouTube.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διαρκεί 45 λέπτα, και περιλαμβάνει ασκήσεις που γυμνάζουν όλο το σώμα, αυξάνοντας τους καρδιακούς παλμούς.

Μπορεί μετά το τέλος των ασκήσεων να αισθάνεστε καταβεβλημένη ειδικά τις πρώτες φορές, σταδιακά όμως θα αρχίσετε να το συνηθίζετε.

Υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές με τις ασκήσεις που εκτελείτε, να μην κάνετε απότομες κινήσεις και προκληθούν μικρο- τραυματισμοί.

Αερόβια άσκηση

Είναι πασίγνωστη μέθοδος γυμναστικής, ιδανική και για το σπίτι, ειδικά άμα διαθέτετε διάδρομο μηχάνημα, ελλειπτικό ή ποδήλατο.

Αν είστε αρχάρια ή μεσαίου επιπέδου ασκούμενη θα πρέπει να αφιερώνετε τουλάχιστον 20 λεπτά τη μέρα για αερόβιες ασκήσεις, να κάνετε δηλαδή χαμηλή προς μέτριας έντασης αερόβια άσκηση  στο 40-65% της μέγιστης καρδιακής σας συχνότητας.

Για εσάς που δεν διαθέτετε ένα από τα παραπάνω προγράμματα, μπορείτε να κάνετε ένα απλό τρέξιμο και να ακολουθήσετε ένα από τα προγράμματα αερόβιας γυμναστικής, χωρίς όργανα που θα βρείτε στο YouTube.

Διαλειμματική άσκηση

Τα τελευταία χρόνια η διαλειμματική άσκηση φαίνεται να κερδίζει «πόντους» στον χώρο του fitness, για την ικανότητά της να βοηθά στην καύση λίπους.

Η διαλειμματική άσκηση αποτελεί μια από τις καλύτερες μεθόδους γυμναστικής για τους πιο προχωρημένους, αφού είναι υψηλής έντασης, και έτσι μπορείτε να κάψετε περισσότερο λίπος από ό,τι υδατάνθρακες.

Διαβάστε περισσότερα:

Διατροφή και καραντίνα: Πώς να διατηρήσεις το βάρος σου