Γυμναστική στις διακοπές: Ασκήσεις για να κάνουμε δίπλα στο κύμα

Η γυμναστική στις διακοπές μπορεί να μην πρώτο μέλημά μας, ωστόσο τσέκαρε κάποιες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις εύκολα κάτω από τον ήλιο και δίπλα στη θάλασσα, για να να κρατηθείς σε «φόρμα».

Αρχικά θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι, η άσκηση μέσα στο νερό αποτελεί μία από τις καλύτερες λύσεις για τη μυϊκή μας ενδυνάμωση. Ακόμα κάνοντας αερόβια γυμναστική μπορείτε να κάψετε θερμίδες χωρίς να ιδρώσετε.

Η αντίσταση του νερού λειτουργεί ως όργανο γυμναστικής και αποτελεί μια ολοκληρωμένη προπόνηση.

Επίσης, το τρέξιμο ή περπάτημα, με το νερό να καλύπτει ως τα γόνατα τα πόδια σας, παράλληλα με την ακτή είναι μια εξίσου επωφελής άσκηση, καθώς το νερό θα κάνει πιο δύσκολη την κίνηση σας λόγω της αντίστασης του.

Μπορείτε να κάνετε επίσης «ποδήλατο» μέσα στη θάλασσα. Πιο συγκεκριμένα κάντε «πετάλι» με τα πόδια μέσα στο νερό και παράλληλα μικρές κυκλικές κινήσεις με τα χέρια σας στο πλάι του κορμού σας.

Ίσως σας ενδιαφέρει: Γυμναστική το καλοκαίρι: Συμβουλές για να αντέξεις τη ζέστη

Πολύ αποτελεσματικά είναι και τα jumping jacks αν και μέσα στο νερό θα σας κουράσουν περισσότερο. Κάντε ένα μικρό άλμα μέσα στο νερό, ανοίγοντας ταυτόχρονα τα πόδια και φέρνοντας τα χέρια σε έκταση μέχρι το ύψος των ώμων, έπειτα κατεβάστε γρήγορα τα χέρια σας στους γοφούς και επαναφέρετε  τα πόδια σας στην αρχική τους θέση.

Το κολύμπι δεν θα μπορούσε να λείπει από τις ασκήσεις στην παραλία

Μπορείτε να θέσετε ως στόχο ένα συγκεκριμένο σημείο όπως για παράδειγμα μια σημαδούρα και να κολυμπήσετε είτε σε ήπιο είτε σε πιο δυνατό τόνο, ανάλογα με τη φυσική σας κατάσταση.

Μην ξεχνάτε ότι, καθ όλη τη διάρκεια της εκγύμνασης σας στη θάλασσα πρέπει να φοράτε καπέλο και αντηλιακό, να πίνετε πολλά υγρά. Στο τέλος των ασκήσεων καλό είναι να κάνετε διατάσεις.

Tip: Σε περίπτωση ζαλάδας ή κούρασης σταματήστε την άσκηση και ξεκουραστείτε σε ένα σκιερό μέρος. Αν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Άλλωστε, η εκγύμναση στην παραλία θα πρέπει να θεωρείται ως μια ενέργεια που μας αποσπά από τη ρουτίνα της ξαπλώστρας.

Διαβάστε επίσης: Γυμναστική: Τα λάθη που κάνεις και δεν χάνεις κιλά