Γραμμωμένοι κοιλιακοί με ασκήσεις που δεν ξεπερνούν τα 5 λεπτά

Μιας που οι πρώτες βουτιές στη θάλασσα έχουν αρχίσει και εσύ «παλεύεις» ακόμη να διώξεις το κοιλιακό λίπος, αυτή τη φορά σου έχω να σούπερ πρόγραμμα γυμναστικής με ασκήσεις που αξίζει να δοκιμάσεις.

Γράφει η Ηλέκτρα Σπανού

Πώς σε λιγότερο από 5 λεπτά θα χάσεις το κοιλιακό λίπος,αναρωτιέσαι. Κι όμως με τη μέθοδο εκγύμνασης Tabata, μπορείς να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Έχεις μπει στον δρόμο της υγιεινής διατροφής γυμνάζεσαι τακτικά, αλλά δεν βλέπεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς.

Το αποτέλεσμα είναι να απογοητεύεσαι να αφήνεις κάθε προσπάθεια που έκανες για να γραμμώσεις τους κοιλιακούς σου και να χάσεις λίπος από την κοιλιακή χώρα ή από διάφορα άλλα σημεία του σώματος.

Οι περισσότεροι trainers προτείνουν το Ταbata, μια προπόνηση υψηλής έντασης με ασκήσεις που διαρκούν μόλις τέσσερα λεπτά.

Mε την παρακάτω μέθοδο γυμναστικής θα δεις θεαματικά αποτελέσματα, αρκεί να ακολουθήσεις με συνέπεια το πρόγραμμα γυμναστικής,σε συνδυασμό πάντα με μια ισορροπημένη διατροφή.

Πιο συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη άσκηση θα σε βοηθήσει να χάσεις το ανεπιθύμητο λίπος από την κοιλιά σε τέσσερα μόλις λεπτά.

Το παρακάτω βίντεο σου δείχνει το πρόγραμμα που θα πρέπει να ακολουθήσεις για να φτάσεις στον στόχο σου.

Η γνωστή μέθοδος Tabata που παρουσιάζεται στο πρόγραμμα αφορά αυτή τη φορά την εκγύμναση των κοιλιακών.

Όπως θα δείς και στο βίντεο, με μια cardio άσκηση ενεργοποιείται το σώμα και  ανεβαίνουν οι καρδιακοί παλμοί.

Η εν λόγω άσκηση επιβάλλεται για να ανεβάσουμε τους παλμούς μας, να αυξήσουμε τον μεταβολισμό και την αντοχή μας, να δυναμώσουμε τους κοιλιακούς μας, ώστε να χάσουμε το περιττό λίπος στην κοιλιά.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί, η ιδιαίτερη προσοχή που θα πρέπει να δίνεται στη σωστή εκτέλεση της άσκησης, για να αποφύγετε λάθη και τραυματισμούς, όπως συμβουλεύει και ο trainer στο βίντεο.

Τέλος σημειώνει, ότι πάντα πρέπει να ξεκινάμε σιγά σιγά μέχρι το πρόγραμμα γυμναστικής ώστε να συνηθίσουμε την άσκηση και μετά να πάμε με κανονικούς και πιο γρήγορους ρυθμούς.

Διαβάστε επίσης: Γυμναστική: Τα λάθη που κάνεις και δεν χάνεις κιλά