20 λεπτά γυμναστικής για να κάψετε το φαγητό των Χριστουγέννων

20 λεπτά γυμναστικής: Οι γιορτές είναι η περίοδος εκείνη του χρόνου που μεταξύ άλλων, κάνουμε παρασπονδίες στο φαγητό, με αφορμή τις εορταστικές και οικογενειακές ημέρες.

Δεδομένου ότι τις γιορτινές ημέρες, καταναλώνουμε τις διπλάσιες θερμίδες από ό,τι συνήθως και εάν λοιπόν είστε και εσείς από τα άτομα που απολαύσατε το φαγητό τις μέρες των Χριστουγέννων, αδιαφορώντας για τις  επιπλέον θερμίδες, πλέον ήρθε η στιγμή να κάψετε το φαγητό της προηγούμενης εβδομάδας.

Με ένα πρόγραμμα εξπρές γυμναστικής, θα κάψετε αρκετά γρήγορα τις περιττές θερμίδες που πήρατε τις προηγούμενες ημέρες.

Αρκεί να σημειώσουμε ότι ανάλογα με τη θέλησή σας και το πόσο θα αφοσιωθείτε στο να βγάλετε εις πέρας το πρόγραμμα γυμναστικής, μπορεί να σας πάρει λίγες ή αρκετές εβδομάδες για να κάψετε τις θερμίδες των Χριστουγέννων.

Το παρακάτω πρόγραμμα γυμναστικής παρουσιάζει μια 20λεπτη αερόβια προπόνηση στο σπίτι ιδανική για αδυνάτισμα. Είναι σύντομη αλλά πολύ αποτελεσματική αφού δουλεύετε σε υψηλή ένταση.

Άλλο ένα πρόγραμμα γυμναστικής στο σπίτι για αδυνάτισμα είναι το παρακάτω. Ασκήσεις με τη μέθοδο Tabata για να αυξήσετε τον μεταβολισμό και να κάψετε το λίπος. Είναι ιδανική τόσο για αρχάριους, όσο και για πιο προχωρημένους.

Χρήσιμες συμβουλές:
  • Με μια ώρα αερόβιας άσκησης όπως, γρήγορο περπάτημα, τρέξιμο κ.τ.λ. ή κολύμπι, καίτε περίπου 400-500 θερμίδες
  • Ένα cardio πρόγραμμα γυμναστικής είναι πιο αποτελεσματικό στην προσπάθειά σας να κάψετε θερμίδες, καθώς καίμε κατά μέσο όρο 600-700 θερμίδες την ώρα
  • Πρόγραμμα γυμναστικής με βάρη, δεν είναι τόσο καλή ιδέα στην παρούσα φάση που επιθυμείτε να απαλλαγείτε από το περιττό λίπος των Χριστουγέννων
  • Το YouTube είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, καθώς μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη γκάμα με προγράμματα γυμναστικής και να διαλέξετε το ιδανικότερο για εσάς.
  • Ανέβασμα σκάλας: Γιατί όχι; Είναι μια αποτελεσματική άσκηση για να κάψετε θερμίδες. Αν είστε στο σπίτι, δοκιμάστε ένα ανεβοκατέβασμα της σκάλας. Αρκεί να σας πούμε ότι, κάθε 1 λεπτό στις σκάλες καίμε περίπου 7-10 θερμίδες.

Διαβάστε επίσης: Γυμναστική στην καραντίνα – 6 ασκήσεις για το σπίτι