Τέλος η κλασική εργασία – Εταιρεία στήνει γραφεία σε σούπερ μάρκετ

Για χιλιάδες εργαζόμενους, σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία η πανδημία ανέτρεψε την παραδοσιακή εργασία, αλλάζοντας μια για πάντα, την έννοια του γραφείου όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Η τηλεργασία έδωσε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να δουλεύουν από οποιοδήποτε σημείο, από το σπίτι, από την παραλία ακόμη, και μέσα από ένα … σούπερ μάρκετ.

Καθώς οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό αίρονται και οι εργοδότες προσπαθούν να πείσουν τους υπαλλήλους τους να γυρίσουν στο γραφείο, η αλλαγή προς την υβριδική εργασία συνεχίζεται.

Οι εργαζόμενοι θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να δουλεύουν από το σπίτι ή κοντά στο σπίτι τους, ενώ για τους εργοδότες αποτελεί ευκαιρία να γλιτώσουν χρήματα από νοίκια και εταιρικά έξοδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Bloomberg, η  γνωστή αλυσίδα βρετανικών σούπερ μάρκετ συνεργάστηκε πρόσφατα, με την IWG Plc, την εταιρεία ευέλικτων γραφείων που διευθύνει επίσης, τις μάρκες Regus και Spaces, με στόχο να μετατρέψει τον πλεονάζοντα χώρο σε ένα σούπερ μάρκετ σε «κόμβο εργασίας».

Για περισσότερα άρθρα σχετικα με εργασία δείτε ΕΔΩ

Ο χώρος αυτός σε ένα από τα καταστήματα της Tesco Extra στο νότιο Λονδίνο, αναμένεται να φιλοξενεί 12 γραφεία, 30 χώρους συνεργασίας και μια αίθουσα συσκέψεων. 

Παρά το γεγονός ότι τα περιοριστικά μέτρα σταδιακά, χαλαρώνουν και οι εργοδότες καλούν το προσωπικό τους πίσω στο γραφείο, η στροφή στην υβριδική εργασία φαίνεται ότι θα συνεχιστεί. 

«Οι άνθρωποι δεν θέλουν να περνούν ώρες μετακινώντας καθημερινά και αντ ‘αυτού θέλουν να ζουν και να εργάζονται στις τοπικές τους κοινότητες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της IWG, Mark Dixon.

Η IWG θεωρεί τη στροφή προς την υβριδική εργασία «μη αναστρέψιμη» και σκοπεύει να ανοίξει 1.000 νέους ευέλικτους χώρους εργασίας μέσα στο 2022.

Για την Tesco, η ευκαιρία αυτή είναι πολύ καλή, καθώς «εκμεταλλεύεται» και παίρνει χρήματα από ένα άδειο χώρο που ούτως ή άλλως δεν χρησιμοποιούνταν.

Διαβάστε ακόμα

5 συμβουλές για να γίνεις πιο αποδοτική στην εργασία σου

Συνέντευξη για δουλειά: HR expert μας δίνει τις σωστές απαντησεις