Ποια ελληνική εταιρεία εφαρμόζει την τετραήμερη εργασία

Το μοντέλο της τετραήμερης εργασίας εφαρμόζεται ήδη, στην Ευρώπη, ενώ έχει ξεκινήσει πιλοτικά και στην Ελλάδα.

Έπειτα από το Βέλγιο, την Ιαπωνία και την Ισλανδία στο κλαμπ της πιλοτικής εφαρμογής της τετραήμερης εργασίας χωρίς μείωση των αποδοχών μπήκε και η Μεγάλη Βρετανία.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο μοντέλο της εργασίας θα το εφαρμόσουν και ορισμένες ελληνικές εταιρείες, στο προσωπικό τους για το διάστημα 2 μηνών.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι αυτών των εταιρειών θα εργάζονται τέσσερις ημέρες την εβδομάδα με 8 ωρο χωρίς όμως μείωση αποδοχών.

Αυτό γίνεται γιατί ορισμένες επιχειρήσεις έχουν διαπιστώσει ότι με λιγότερες ώρες εργασίας οι εργαζόμενοι τους έχουν καλύτερη παραγωγικότητα το τετραήμερο από ότι το πενθήμερο.

Ο στόχος λοιπόν είναι να διατηρηθεί η παραγωγικότητα των εργαζομένων, να διασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες εργασίας αλλά και η ποιότητα ζωής για τους εργαζόμενους.

Για περισσότερα σχετικά άρθρα με ΕΡΓΑΣΙΑ δείτε ΕΔΩ

Η Grant Thornton, είναι μια από αυτές τις εταιρείες που θα προχωρήσει -όπως ανακοίνωσε επίσημα- στην καθιέρωση τετραήμερης εργασίας για τον μήνα Αύγουστο, δίνοντας τέσσερις επιπλέον ημέρες άδειας, προκειμένου να αφιερώσουν οι άνθρωποι της εταιρείας περισσότερο ελεύθερο χρόνο στην προσωπική τους ζωή, χωρίς σε καμία περίπτωση να επηρεάζεται το ωράριο εργασίας τους ή οι μισθολογικές τους απολαβές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η πρωτοβουλία αυτή θα συμβάλλει στην καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η Grant Thornton στην Ελλάδα, επισημαίνει ότι μέσα από την υπόσχεση – ορόσημο «Go Beyond. Move forward together», πραγματοποιεί αποφασιστικά βήματα προς τη νέα εποχή, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες του σήμερα και τις απαιτήσεις του αύριο.

Συνεπώς, ο δρόμος για την 4ήμερη εργασία φαίνεται πως «ανοίγει», και για την Ελλάδα, ενώ αναμένονται οι επόμενες εταιρείες που θα ακολουθήσουν, αλλά και τα αποτέλεσματα αυτού του εγχειρήματος. 

Διαβάστε ακόμη

5 συμβουλές για να γίνεις πιο αποδοτική στην εργασία σου

Συνέντευξη για δουλειά: HR expert μας δίνει τις σωστές απαντησεις