Εργαζόμενη γυναίκα: Οι πιο καλοπληρωμένες δουλειές

Η εργαζόμενη γυναίκα πλέον έχει τουμπάρει το ποσοστό του εργατικού δυναμικού σε σχέση με τον άντρα με πολλές δουλειές που παλιότερα θεωρούνταν ανδροκρατούμενες να απασχολούν και τα δυο φύλα.

Αν ψάξουμε γύρω μας σίγουρα θα βρούμε γυναίκες που δουλεύουν σε εξέχουσες θέσεις και αμείβονται με πολλά παραπάνω χρήματα από το βασικό μισθό.

Μια νέα έκθεση από την PayScale εξετάζει τα υψηλότερα αμειβόμενα επαγγέλματα, εστιάζοντας στις θέσεις όπου τουλάχιστον το 40% είναι γυναίκες.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι οι θέσεις του τομέα της υγείας, όπως γυναικολόγοι, αναισθησιολόγοι και ψυχίατροι, είναι οι πιο καλοπληρωμένες γυναικοκρατούμενες θέσεις.

Η υγειονομική περίθαλψη δεν είναι μόνο παραδοσιακά κερδοφόρα βιομηχανία, αλλά οι άνδρες και οι γυναίκες κερδίζουν εξίσου υψηλούς μισθούς σε ανάλογες θέσεις, εξηγεί η Κέιτι Μπαρντάρο, επικεφαλής οικονομολόγος στο PayScale.

Οι δημιουργικές θέσεις αποδεικνύονται επίσης υψηλά αμειβόμενες θέσεις για τις γυναίκες, με θέσεις εργασίας, όπως σχεδιαστής μόδας και συνεργάτης media να βρίσκονται ψηλά στη λίστα

Δείτε την πλήρη λίστα των θέσεων εργασίας, όπου οι γυναίκες κερδίζουν περισσότερα:

 

Τα 10 επαγγέλματα της εργαζόμενης γυναίκας που κανένας άντρας δεν θα μπορέσει να κάνει καλύτερα

Είναι γεγονός, λοιπόν, πως υπάρχουν πάρα πολλές δουλειές που κανένας άντρας δεν θα μπορέσει να κάνει καλύτερα από μια γυναίκα.

Ποια επαγγέλματα είναι αυτά; Δείτε τα στη λίστα που ακολουθεί.

Διαφημίσεις και Marketing

Η διαφήμιση και το marketing παίζουν σπουδαίο ρόλο σε κάθε επιχείρηση επειδή έχουν να κάνουν με το να δημιουργήσουν συναίσθημα και ανάγκη για ένα συγκεκριμένο προϊόν. Για να είναι ένας εργαζόμενος στον τομέα του marketing επετυχημένος θα πρέπει να μπορεί να εντοπίσει τις ανάγκες του κοινού και του εκάστοτε καταναλωτή.

Οι γυναίκες είναι πολύ καλύτερες στο να καταλαβαίνουν τους άλλους ανθρώπους-συγκριτικά με τους άντρες-επειδή μπαίνουν πιο εύκολα στο μυαλό του καταναλωτή και ξέρουν πώς να του δημιουργούν την ανάγκη για κάποιο προϊόν.

Manager και διευθύντριες

Μπορεί στους άντρες να φαίνεται αστείο το ότι μια γυναίκα μπορεί να είναι καλύτερη σε μια διευθυντική θέση από έναν άνδρα, αλλά αν παρατηρήσετε τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο θα δείτε πως τις διοικούν γυναίκες.

Μπορεί οι άντρες να είναι εξίσου καλοί διευθυντές αλλά οι γυναίκες έχουν ένα προσόν παραπάνω. Δίνουν μεγάλο μέρος της ενέργειάς τους στους εργαζόμενους, τους ενθαρρύνουν και τους δίνουν κίνητρα για να εργάζονται σκληρότερα και πιο αποτελεσματικά.

Σερβιτόρες

Άλλο ένα επάγγελμα που οι γυναίκες διαπρέπουν είναι το service σε εστιατόρια, καφετέριες και άλλα καταστήματα εξυπηρέτησης πελατών. Οι σερβιτόροι και οι σερβιτόρες μπορούν αν θέλουν να κάνουν έναν πελάτη να έρχεται και να ξαναέρχεται στο μαγαζί που δουλεύουν πολλές φορές, άσχετα με το αν τους ξετρελαίνει το φαγητό που σερβίρουν ή όχι.

Οι σερβιτόρες μπορούν να χαμογελάσουν στον πελάτη, να τον ακουμπήσουν διακριτικά στον ώμο ή και να φλερτάρουν μαζί του. Οι άντρες σερβιτόροι, από την άλλη, δεν τολμούν να είναι ιδιαίτερα διαχυτικοί με τις γυναίκες πελάτισσες γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να παρεξηγηθούν.

Προπονητές yoga/pilates

Οι γυναίκες είναι πολύ καλύτερες προπονήτριες yoga και pilates γιατί πολύ απλά είναι πιο ευλύγιστες. Επίσης οι γυναίκες δεν ντρέπονται να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση yoga σε αντίθεση με τους άντρες που αποκλείουν κάποιες κινήσεις γιατί νιώθουν άβολα να τις κάνουν.

Επίσης οι άντρες προτιμάνε πάντα την πιο δυναμική γυμναστική.

Διατροφολόγοι/Διαιτολόγοι/Make up artists

Το 80% των make up artists είναι γυναίκες και το 83% των διατροφολόγων/διαιτολόγων είναι επίσης γυναίκες. Ο λόγος που υπάρχει αυτή η δυσαναλογία είναι πως οι γυναίκες σπαταλάνε από πολύ μικρή ηλικία πολύ χρόνο στο να καλλωπίζονται (συγκριτικά με τον χρόνο που σπαταλάνε οι άντρες).

Επίσης προσέχουν πάντα πολύ τη διατροφή τους και έτσι καταλαβαίνουν πολύ καλύτερα τις ανάγκες ενός ανθρώπου να βελτιώσει την εικόνα και το σώμα του.

Παροχή πληροφοριών/Τηλεφωνητές

Όταν επισκέπτεστε μια εταιρία ή επιχείρηση συνήθως η πρώτη σας κίνηση είναι να απευθυνθείτε στο γραφείο πληροφοριών. Σε αυτές τις θέσεις σχεδόν πάντα κάθονται γυναίκες καθώς αντιπροσωπεύουν την πρώτη εικόνα μιας εταιρίας.

Οι περισσότερες εταιρίες θέλουν γυναίκες σε αυτά τα πόστα γιατί συνήθως είναι πιο φιλικές, εξυπηρετικές και δημιουργούν θετική εντύπωση στους πελάτες.

Γυναικολόγος/Μαία

Οι γυναικολόγοι είναι γιατροί που ασχολούνται με το αναπαραγωγικό σύστημα μιας γυναίκας και φυσικά είναι αυτονόητο πως μια γυναίκα-γιατρός μπορεί πιο εύκολα να καταλάβει κάποια γυναικεία προβλήματα καθώς πολλά από αυτά τα έχει βιώσει και σε προσωπικό επίπεδο.

Οι μαίες επίσης είναι συνήθως γυναίκες γιατί ασχολούνται αποκλειστικά με τη γέννηση ενός μωρού και είναι φυσικό ακόλουθο πως γνωρίζουν περισσότερα πράγματα από τους άντρες καθώς πολλές από αυτές έχουν προσωπική εμπειρία από τη γέννηση ενός μωρού ή ακόμα και αν δεν έχουν, έχουν έντονη την αίσθηση φροντίδας άλλων γυναικών και μωρών (κάτι που οι άντρες δεν έχουν σε τόσο μεγάλο βαθμό).

Νοσοκόμες

Παρόλο που υπάρχουν αρκετοί άντρες νοσοκόμοι που κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους, οι γυναίκες νοσοκόμες είναι πάντα λίγο καλύτερες.

Εκτός από τις γνώσεις που χρειάζεται αυτή η δουλειά (κάτι που και τα δύο φύλα μπορούν να έχουν), το επάγγελμα της νοσοκόμας χρειάζεται επιπλέον ευαισθησία, κάτι που υπάρχει σε μεγαλύτερο βαθμό στις γυναίκες.

Δάσκαλοι/Νηπιαγωγοί

Οι γυναίκες μπορούν χωρίς αμφιβολία να φροντίσουν καλύτερα ένα μικρό παιδί από ότι οι άντρες καθώς έχουν χαραγμένη στο DNA τους αυτή την ικανότητα.

Μια γυναίκα έχει την υπομονή να διαμορφώσει τη σκέψη ενός παιδιού, να το βοηθήσει να αναπτύξει βασικές δεξιότητες, να αγαπήσει ένα παιδί άνευ όρων και φυσικά έχει την υπερδύναμη να αντέχει να αλλάζει τις πάνες ενός μικρού παιδιού εκατοντάδες φορές τη μέρα.

Γραμματείς

Πάνω από το 90% των γραμματέων είναι γυναίκες και αυτό φυσικά δεν είναι τυχαίο. Πρόκειται για ένα από τα πιο γυναικοκρατούμενα επαγγέλματα που υπάρχουν.

Ο λόγος είναι πως οι γυναίκες μπορούν να κάνουν πολλές διαφορετικές δουλειές ταυτόχρονα, μια δεξιότητα που απαιτείται όταν κάποιος κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.