Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις για να εργαστείς

Που να εργαστώ; Σε ποιες πόλεις μπορώ να βρω όλα αυτά που ψάχνω στο εργασιακό κομμάτι;

Αυτά τα ερωτήματα ενδεχομένως να τα έχουμε θέσει όλοι στον ευατό μας. Κατα γενική ομολογία, ένας από τους κυριότερους παράγοντες κατά την αναζήτηση εργασίας είναι η ισορροπία προσωπικής και εργασιακής ζωής.

Οι εργαζόμενοι και ιδίως οι νέοι εργαζόμενοι προσπαθούν να βρουν όχι μόνο καλύτερους μισθούς αλλά και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, νέα έρευνα της τεχνολογικής εταιρείας Kisi παρουσιάζει τις πόλεις με την καλύτερη δυνατή ισορροπία.

Για περισσότερα σχετικά άρθρα δείτε ΕΔΩ

Βασικά κριτήρια είναι, μεταξύ άλλων, η «ένταση» της εργασίας, η ποιότητα ζωής, αλλά φυσικά και ο… ελεύθερος χρόνος, δηλαδή οι διακοπές.

Για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος στο Ελσίνκι (3η χώρα στη σχετική λίστα) έχει άδεια ενός ολόκληρου μήνα κάθε χρόνο. Στο Λος Άντζελες, όμως, η χρονική διάρκεια της άδειας δεν ξεπερνάει τη μία εβδομάδα!

Στην κορυφή της σχετικής λίστας «φιγουράρει» το Όσλο της Νορβηγίας, ενώ έπεται η Βέρνη της Ελβετίας, το Ελσίνκι της Φινλανδίας, η Ζυρίχη της Ελβετίας, η Κοπεγχάγη της Δανίας, η Γενεύη της Ελβετίας, η Οτάβα του Καναδά, το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, η Στουτγάρδη της Γερμανίας και το Μόναχο -επίσης- της Γερμανίας.

Ωστόσο προς απογοήτευσή μας, μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Νέα Υόρκη «πατώνουν» ως προς την επίτευξη της επιθυμητής εργασιακής ισορροπίας.

Η Νέα Υόρκη, βρίσκεται στην 59η θέση σε σύνολο 100 πόλεων, χάνοντας 21 ολόκληρες θέσεις σε σχέση με το 2020 και 38 θέσεις σε σχέση με το 2019. Πτώση επτά και 15 θέσεων, αντίστοιχα, καταγράφει και το Λονδίνο.

Την ίδια ώρα, οι πόλεις με τον μικρότερο ποσοστό εξαντλημένων εργαζομένων (κάτω του 10%) είναι το Άμστερνταμ της Ολλανδίας, το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ενώ οι πόλεις με το υψηλότερο ποσοστό τηλεργασίας (κοντά στο 50%) είναι η Σιγκαπούρη, η Ουάσιγκτον και το Όστιν (ΗΠΑ).

Αναφορικά με τις πόλεις με το μεγαλύτερο ποσοστό καταπονημένων εργαζομένων, την αρνητική πρωτιά καταλαμβάνει το Ντουμπάι στα Αραβικά Εμιράτα (23,4%), το Χονγκ Κονγκ (17,9%), η Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία (17,9%), η Σιγκαπούρη (16,9%) και το Μοντεβιδέο στην Ουρουγουάη (16,3%).

Διαβάστε ακόμη: Συνέντευξη για δουλειά: HR expert μας δίνει τις σωστές απαντησεις