5 συμβουλές για να γίνεις πιο αποδοτική στην εργασία σου

Αν τον τελευταίο καιρό βλέπεις «σύννεφα» στην εργασία σου, ενώ δέχεσαι παρατηρήσεις από τον προϊστάμενό σου, καλό είναι να βελτιωθείς άμεσα.

Γράφει η Ηλέκτρα Σπανού

Ως εργαζόμενη αποτελείς τη ραχοκοκαλιά της εταιρείας, βοηθάς στην ομαλή λειτουργία της εταιρείας και στην περεταίρω ανάπτυξής της.

Ωστόσο, ακόμη και αν εργάζεσαι σκληρά, μπορείς να είσαι παραγωγική και αποτελεσματική στα καθήκοντά σου.

Eάν επιθυμείς να αυτοβελτιωθείς παρακάτω σου έχω μερικές συμβουλές που πρέπει να προσέξεις προκειμένου να είσαι πιο αποδοτική στην εργασία σου.

1) Σωστή διαχείριση χρόνου

Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να παρακολουθεί ένας εργαζόμενος.

Είναι σημαντικό επειδή βοηθά τους ανθρώπους να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τον χρόνο τους.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα σπαταλούν χρόνο κάνοντας πράγματα που δεν έχουν σημασία ή δεν έχουν καμία απολύτως αξία.

2) Εστίασε σε μια εργασία κάθε φορά

Οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να επικεντρωθούν σε ένα καθήκον κάθε φορά αντί να κάνουν multitasking, γεγονός που μπορεί να τους κάνει να χάσουν την αίσθηση του τι κάνουν και να καταλήξουν να σπαταλούν χρόνο κάνοντας πράγματα που δεν έχουν καμία σημασία.

Είναι καλύτερο να εστιάζεις σε μία εργασία κάθε φορά αντί να προσπαθείτε να κάνετε πολλές εργασίες ταυτόχρονα!

3) Κάνε το σημειωματάριο… φίλο σου!

Η οργάνωση είναι το Α και το Ω σε μια εργασία. Περιλαμβάνει την ύπαρξη ενός οργανωμένου χώρου εργασίας, έτσι ώστε όλα να παραμένουν στη θέση τους και να τα βρίσκεις εύκολα όταν τα χρειάζεσαι.

Ο καλύτερος τρόπος για να οργανώσετε τη μέρα σας είναι τα σημειωματάρια, τα ημερολόγια ή κάποια ψηφιακή εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να έχετε τον έλεγχο της ημέρας και να αποφεύγετε τα απρόοπτα.

4) Όρισε προτεραιότητες

Θέσε στον εαυτό σας στόχους για την ημέρα/εβδομάδα/μήνα και βεβαιώσου ότι είναι ρεαλιστικοί και εφικτοί. Είναι εύκολο να παρασυρθείς στην προσπάθεια να κάνεις τα πάντα ταυτόχρονα, αλλά αυτό μπορεί να οδηγήσει σε άγχος και εξουθένωση.

Επικεντρώσου σε μία εργασία κάθε φορά αντί να προσπαθείτε να τα κάνετε όλα ταυτόχρονα και θα είστε καλύτερα γι’ αυτό!

5) «Μην κολλάς» με τα emails (έλεγξέ τα λιγότερο συχνά)

Ο κόσμος μας, επιτάσσει να είμαστε διαρκώς συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο με emails, ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και άλλα μέσα επικοινωνίας – αλλά ο πολύ συχνός έλεγχός τους μπορεί να αποσπάσει την προσοχή σας από το να κάνετε τη δουλειά σας.

Αντί να κοιτάτε τα emails κάθε πέντε λεπτά, προσπαθήστε να ορίσετε συγκεκριμένες ώρες μέσα στην ημέρα που θα τα ελέγχετε αντί για την στιγμή που τα λαμβάνετε π.χ.: μία φορά την ώρα).

Διαβάστε ακόμη: Συνέντευξη για δουλειά: HR expert μας δίνει τις σωστές απαντησεις